Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Ismét óriásit emelkedik Orbán Viktor fizetése, más egy év alatt sem keres ennyit

Márciustól havi bruttó 6,3 millió forint lesz a nemzet „legpuritánabb, egyszerű, vidéki” emberének fizetése.

Orbán Viktor miniszterelnök a Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán 2022. szeptember 8-án.
Orbán Viktor miniszterelnök a Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán 2022. szeptember 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Márciustól bruttó 6,3 millió forintra emelkedik Orbán Viktor fizetése, miután a KSH jelentése szerint 571 ezer forint volt a 2023-as bruttó átlagkereset, a képviselői, politikusi fizetések pedig ehhez az értékhez vannak kötve.

A Telex számításai szerint a mezei képviselők márciustól bruttó 166 ezer forinttal többet, 1,71 millió forintos bruttó alapbért kapnak.

Kövér László házelnök természetesen jóval magasabb polcon szerepel, ő ennek az alapbérnek a 2,7-szeresét kapja, ami így félmillióval emelkedve már havi bruttó 4,62 millió forint lesz.

Orbán Viktor pedig ennél is magasabb, 615 ezer forintos béremelésre jogosult, így márciustól már havi bruttó 6,3 millió forintra emelkedik a fizetése.

A pénznek minden bizonnyal jó helye lesz, a miniszterelnök (bevallott) megtakarításai ugyanis a vagyonnyilatkozata szerint a tavalyi 14 millióról 10 millióra apadtak. No meg Hatvanpusztán is fizetni kell majd valamiből a rezsit…

Kapcsolódó friss hírek