Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Magyar Péter meghívta Gulyás Gergelyt az ügyészségre tanúskodni, „egy az egész országot felkavaró büntetőügyben”

Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján tartott megemlékező misén a székelyföldi Madéfalván, a Szent Anna-kápolnában 2023. január 7-én.
Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján tartott megemlékező misén a székelyföldi Madéfalván, a Szent Anna-kápolnában 2023. január 7-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje is szóba került a pénteki rendkívüli Kormányinfón. Magyar szerint azonban Gulyás Gergely miniszter több ponton valótlanságokat állított a NER-nek újabban nagyon kínos egykori állami felsővezetőről.

Magyar Péter az elhangzottakra válaszul Facebook-oldalán cáfolta, hogy megfenyegette volna Gulyást.

„Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra”

– írta, hozzátéve, éppen ellenkezőleg, inkább Gulyás volt az, aki nyomást gyakorolt rá: „Te 2023 nyarán (írásban) jelezted, hogy az állami megbízásaimat a volt feleségem ilyen irányú döntése esetén tarthatom meg. Habár korábban még azt mondtad, hogy egy gyors/zökkenőmentes válás esetén természetesen semmi nem változik. Ez inkább hangzik burkolt fenyegetésnek.”

Azt is cáfolta, hogy a Partizán interjújában említett, az egykori munkahelyén történt KEHI-vizsgálat ne rendkívüli, be nem jelentett megfélemlítés lett volna.

„Állításoddal ellentétben a KEHI vizsgálat, rendkívüli, be nem jelentett vizsgálat volt. Rendőrök álltak a Diákhitel Központ előtt és közölték az intézkedő KEHI vizsgálók, hogy ha nem bocsátom rendelkezésre a laptopomat, akkor rendőri intézkedésre kerül sor. Erről téged és több kormánytagot is azonnal tájékoztattam. Aznap kormányülés volt…ha esetleg nem emlékeznél, átküldöm az sms-em erről” – olvasható a posztban.

Magyar azzal zárta írását, hogy szerinte ezeknél egy sokkal fontosabb téma lenne, ha Gulyás „befáradna vele a Központi Nyomozó Főügyészségre egy az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni”.

Tisztelt Miniszter Úr, Kedves Gergő,Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás….

Posted by Péter Magyar on Friday, February 16, 2024

Kapcsolódó friss hírek