Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bűnügy

Beleáll a Fidesz: támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni anélkül, hogy tartani kelljen a gyónáskori kitudódástól

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Mutatjuk, milyen szúnyogháló alkalmas akár az ajtóra is!

Mutatjuk, milyen szúnyogháló alkalmas akár az ajtóra is!

Te sem szereted, ha összecsipkednek a szúnyogok? Berepülnek az otthonodba és nem hagynak nyugodtan élni? Ez ellen könnyen védekezhetsz az ablakokra szerelhető szúnyoghálókkal, de mi a helyzet az ajtókkal? Hiszen azokat is nyitogatjuk, és az a rövid idő is elég ezeknek az apró rovaroknak arra, hogy pimaszul befurakodjanak a lakásba.

Természetesen az ajtókra is van lehetőségünk rovarhálót szereltetni, nem csak az ablakokra. A Topredőny szúnyoghálói között különféle típusokat találunk, amelyek közül némelyik kifejezetten az ajtókra való. Nézzük meg, hogyan is néznek ki ezek a gyakorlatban!

Hatékony megoldás teraszra és erkélyre

Teraszajtókon és erkélyajtókon kedvelt konstrukció a rolós oldalhúzós szúnyogháló. A szürke háló harmonikusan illeszkedik a környezetébe, az üvegszálas anyag nem akadályozza a megfelelő kilátást. Sűrű szövésű, úgyhogy a legapróbb rovaroknak is képes ellenállni, ráadásul az időjárás viszontagságainak és a tűznek is.

Működése nagyon egyszerű, csak el kell húzni oldalra a tokban elhelyezkedő hálót, majd vissza lehet zárni. Nem kell hozzá nagy erőkifejtés, ahol gyerekek vagy idősebb emberek élnek, ott is ideális.

Külső megoldás bejárati ajtóra

A nyíló- és tolóajtós szúnyoghálót főleg bejárati ajtókra szerelik, amely modern és elegáns megjelenése miatt nagyon népszerű. Masszív alumíniumprofillal készül, úgyhogy optimális akár dupla tolóajtókon is. Ebben az esetben középen találkozik a két háló, amikor bezárjuk.

Strapabíró és tartós a hálója, mivel rendkívül ellenálló, a jó minőségű műanyag bevonat extra védelmet biztosít. Optikailag szinte láthatatlan az üvegszálas anyag, úgyhogy nem zár el a külvilágtól, illetve a fényt is be engedi jutni.

A modern és stílusos pliszé szúnyogháló

Ma a pliszé szúnyogháló a legmegbízhatóbb típus, ami ajtóra és ablakra is ideális, nevét pedig a pliszírozott kivitelről kapta. Harmonikaszerűen záródik, úgyhogy rendkívül előnyös a használata, mert bárhol megállítható, nem csak a két végponton.

Erről a típusról tényleg csak felsőfokban lehet beszélni, mert annyira könnyű és egyszerű a kezelése, hogy még a gyerekek is fesztelenül járkálhatnak ki-be. Arról nem is beszélve, hogy nagyon csendes és gördülékeny a működése, úgyhogy vigyázzunk, ha nem akarjuk, hogy kiszökjenek a csemetéink!

Mivel a szúnyogháló anyaga már-már észrevétlen, ezért tökéletesen mutat nagy méretű erélyajtókon és teraszajtókon is. Nem akadályozza a kilátást, emiatt kifejezetten esztétikus, a felhasználása pedig módfelett praktikus.

Miért a szúnyogháló a legjobb módszer?

A szúnyogok ellen lehet védekezni úgy is, hogy különféle anyagokat juttatunk valamilyen módszerrel a levegőbe. Ezek nagy része meg se kottyan nekik, mi viszont annál inkább érezzük a csípéseket. Vannak erős vegyszerek is, amelyek azonban nemcsak a rovarokra, hanem az emberre is károsak.

A szúnyogháló viszont hatékony módszer, ráadásul más repülő rovaroktól is megvéd minket. Nyugodtan tudunk szellőztetni akár éjszaka is, ami a nagy kánikulában nem egy utolsó szempont.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!