Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Kigyulladt egy társasházi lakás délben Kaposváron, öt ember vitt el a mentő

Tűzoltók dolgoznak a kaposvári társasháznál 2024. február 14-én.
Tűzoltók dolgoznak a kaposvári társasháznál 2024. február 14-én. Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Somogy VMKI

Tűz ütött ki szerda délben egy tízemeletes társasházban Kaposváron, a Füredi utcában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tájékoztatás szerint az ötödik emeleti lakás egyik szobája és az erkélye égett.

A város hivatásos tűzoltói hat gépjárművel vonultak a helyszínre. Az egységeknek sikerült rövid idő alatt elfojtani a tüzet, így a lángok nem terjedtek tovább a többi lakásra.

Az épületből harmincöt lakót kísértek ki a tűzoltók, egy riadt fiatalembert pedig magasból mentővel mentették le az épület tetejéről.

Egy szabadnapos tűzoltó is a helyszínre sietett, Ferenczi István tűzoltó őrmester még a kollégái kiérkezése előtt két felnőttet kikísért és egy gyermeket kihozott a füsttel teli lakásokból – olvasható a tájékoztatásban.

A mentőszolgálat munkatársai öt embert szállítottak kórházba. A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított.

Kapcsolódó friss hírek