Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Négy évet kapott a férfi, aki többször is közösült élettársa 12 éves kislányával

Négy évet kapott a férfi, aki többször is közösült élettársa 12 éves kislányával

Mindössze négy év börtönre ítéltek azt a férfit, aki két alkalommal is közösült élettársa 12 éves kislányával Kisújszálláson.

A Szolnoki Törvényszék kedden azt írta, a törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 38 éves, büntetett előéletű(!) férfinak a büntetőügye, aki 2020 tavaszán

kihasználva élettársa gyermekének érzéseit és azt, hogy kettesben maradhatott vele, annak beleegyezésével, két alkalommal közösült a kislánnyal.

Az ügyben 2021. augusztus 2-án emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság 7 tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2023. március 22-én ítéletet hozott.

A bíróság a vádlottat, aki mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését, folytatólagosan, hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Emellett végleges hatállyal eltiltotta mindazon foglalkozások gyakorlásától, illetőleg egyéb olyan tevékenységek folytatásától, amelynek keretében 18 életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna – ismertette a törvényszék.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentés, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen befejeződött.

A fellebbezések nem vezettek eredményre, a Szolnoki Törvényszék így most, február 5-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten