Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Baleset

Mi történt? Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

Gazdaság

Ismét drágul a benzin szerdán

Szijjártó ruszkibarát külügyér megkérte az ENSZ-t, hogy segítsen megfékezni a háborúkat

RövidenRöviden
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ-közgyűlés ülésén New Yorkban 2024. február 7-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ-közgyűlés ülésén New Yorkban 2024. február 7-én. Fotó: MTI/KKM

Soha nem volt még ekkora veszélye a harmadik világháború kirobbanásának, ezért mielőbb le kell zárni az ukrajnai konfliktust és sikerre kell vinni a közel-keleti terrorellenes műveleteket, ami a konnektivitás, a civilizált nemzetközi együttműködés visszatérésének is fokozhatná az esélyét – magyarázta Szijjártó Péter, mintha a ruszki párti magyar kormányon kívül nem mindenki azon dolgozna, hogy Putyin eltakarodjon Ukrajnából és mielőbb vége legyen az öldöklésének.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az ENSZ-közgyűlés ülésén arról tartott előadást, hogy a második világháború óta napjainkban van legrosszabb állapotában a globális biztonság, soha nem volt még ekkora a veszélye a harmadik világháború kitörésének, ezért a világszervezetnek az élére kell állnia minden terrorellenes és béketörekvésnek!

Ennek kapcsán a világ újbóli blokkosodása ellen is felszólalt, mondván, hogy minél később rendeződik az ukrajnai és a közel-keleti helyzet, annál nagyobb ennek az esélye, márpedig ezen Közép-Európa és Magyarország egyszer már súlyosan rajtaveszített, ezért ehelyett konnektivitásra, kölcsönösen előnyös együttműködésre lenne szükség.
Szavai szerint ehhez vissza kell hozni kölcsönös tiszteletet a nemzetközi politikába. „Ez rendkívül fontos ahhoz, hogy a veszélyek korából a béke korát teremtsük meg, illetve a fenntartható fejlődés korszakát” – vázolta fel Mr. Nyilvánvaló.

„Arra kérném a főtitkár urat és a tagállamokat is, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg azért, hogy elkerüljük az eszkalációt Ukrajnában és a Közel-Keleten, mert amennyiben akár egyetlen más ország is belevonódik bármely konfliktusba, akkor az nem áll meg azon ország határán, és így reálissá válhat egy regionális, sőt globális háború fenyegetése”

– mondta.

Magyarország kész segítséget nyújtani minden olyan törekvésben, amelynek a célja a béke előmozdítása, az országok közötti kulturált együttműködés – ragadtatta el magát a Putyin zsebéből kilógó magyarországi ügynök-külügyér.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Szijjártó Péter elmagyarázta, hogy miért győzött mégis Orbán Viktor Brüsszelben

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Ungváron tárgyalt a legruszkibb magyar: Szijjártó szerint történtek biztató lépések

Szijjártó Csepregi Évával üzent a baloldalnak

Szijjártó szolgálatba helyezte magát: a jemeni húszi lázadók terrorszervezetté nyilvánítását kezdeményezte az EU-nál

Már hétfőn megválaszthatják a Fidesz új köztársasági elnökét