Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Szijjártó Péter elmagyarázta, hogy miért győzött mégis Orbán Viktor Brüsszelben

Szijjártó Péter elmagyarázta, hogy miért győzött mégis Orbán Viktor Brüsszelben
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Híveit is szembeköpte Orbán Viktor csütörtökön, amikor – a „nemzeti konzultáció” uszító propagandája ellenére – nem vétózta meg, hogy Ukrajna 50 milli eurós segélyt kapjon az uniós tagállamoktól.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a belga VRT televíziónak adott interjújában igyekezett bizonygatni, hogy márpedig Orbán ismét fényes győzelmet aratott – vette észre a hvg.hu.

„Önök a vereséget győzelemmé formálták át?”

– kérdezte a riporter, mire Szijjártó Péter a maga cinikus stílusában azt felelte, ez nem egy piac vagy bazár, nem alkudozásról van szó.

A hiperaktiv magyar külügyminiszter azt a kormánymantrát is igyekezett hangoztatni, hogy „a magyarok pénzét” akarták Ukrajnának küldeni. A riporter ugyan közbeszólt, hogy ezt nem javasolta senki, de Szijjártó – bár cáfolni nem tudta – szerint ha egy tagállamnak befagyasztják a neki járó forrásokat, akkor van oka feltételezni ilyesmit.

Magyaroszág szerinte garanciát kapott olyasmire, amiről szó sem volt, ezért maradt el Orbán vétója – derül ki Szijjártó Péter válaszaiból. Elmondta, az is nyomott a latba, hogy minden évben felülvizsgálják a támogatási mechanizmust, megnézik, mire költi Ukrajna a pénzt,.

Az interjúban Szijjártót azzal is szembesítették, hogy míg a háború kitörése óta Moszkvában már ötször járt, Ukrajnában csak egyszer, Orbán Viktor pedig egyszer sem.

Ki hányszor járt Ukrajnában, vagy Oroszországban❓

Ki hányszor járt Ukrajnában, vagy Oroszországban❓

Posted by Szijjártó Péter on Sunday, February 4, 2024

Szijjártó szerint „nem verseny, hogy ki hányszor találkozik valakivel”, majd a háború kitörése után hirtelen fontossá vált ukrajnai magyar kisebbséget ért hátrányokról beszélt. „Ha Ukrajna változtat a jogszabályokon, akkor új fejezet nyílhat” – jelentette ki.

Szijjártó Péter állítása szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter számára mindig világossá tette, hogy elítéljük a háborút, ami rossz Ukrajnának és Európának is, „és hagyják abba”.

Kapcsolódó friss hírek