Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Szijjártó szolgálatba helyezte magát: a jemeni húszi lázadók terrorszervezetté nyilvánítását kezdeményezte az EU-nál

Szijjártó szolgálatba helyezte magát: a jemeni húszi lázadók terrorszervezetté nyilvánítását kezdeményezte az EU-nál
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A jemeni síita húszi lázadók terrorszervezetté nyilvánítását kezdeményezte az Európai Uniónál Szijjártó Péter putyinista fideszes szombaton Brüsszelben, valamint arra is javaslatot tett, hogy a közösség nyújtson támogatást a jemeni parti őrségnek a tengeri hajózás biztonságának garantálásához!

Szijjártó – aki állítólag Magyarország külügyminisztere, mégis valamiért az egész világon illetékesnek képzeli magát –, az EU informális külügyi tanácsülését követő sajtótájékoztatóján arról magyarázott, hogy a kontinens és a világ is megszenvedi a Jemen jelentős területeit ellenőrző felkelők támadásait a Vörös-tengeren, amelyek veszélyeztetik a világkereskedelem szabadságát, biztonságát és kiszámíthatóságát.

„És ez mostanra már egyre több magyarországi, Magyarországon működő vállalat számára is érezhető problémákat okoz, részben a szállítási idők megnövekedésével, kiszámíthatatlanságával, részben pedig a szállítási költségek növekedésével kapcsolatban” – mutatott rá a tárca közlése szerint.

„Az egész nemzetközi közösségnek az érdeke, hogy éles, határozott fellépéssel szabaduljunk meg attól a fenyegetéstől, amely a világkereskedelem szabadságát hozza veszélybe” – köhögött a bolha.

Kapcsolódó friss hírek