Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Orbán Viktor megszólalt a svéd NATO-csatlakozásról

Putyin magyar szája elmagyarázta, hogy sajnos eddig még nem ült össze úgy a parlament.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a NATO állam- és kormányfői kétnapos madridi csúcstalálkozójának első napján, 2022. június 29-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a NATO állam- és kormányfői kétnapos madridi csúcstalálkozójának első napján, 2022. június 29-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar kormány előzetes várakozásaival ellentétben Erdogan török elnök csúnyán megszívatta Orbán Viktort, így már csak egyedüliként Magyarország nem ratifikálta a svéd NATO-csatlakozást. Sőt a parlament még napirendre sem vette a kérdést.

Orbán Viktor szerdán lépni kényszerült, és úgy tett, mint akinek mindig is fontos volt az ügy: a 444.hu szúrta ki, hogy a magyar kormányfő a közösségi oldalán azzal dicsekedett, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkárnak megerősítette, „a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát”.

„Hangsúlyoztam azt is, hogy továbbra is szorgalmazni fogjuk, hogy a Magyar Országgyűlés szavazza meg Svédország csatlakozását és az első adandó alkalommal zárja le a ratifikációt”

csinált úgy Orbán, mintha a fideszes többségű parlament önálló döntéshozó funkcióval rendelkezne, nem pedig az ő akaratától függne, hogy mit, milyen ütemben szavaz meg a százakárhány „bátor ember”.

Kapcsolódó friss hírek