Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Nyitrai Zsolt úgy tudja, a kormány közéleti munkája a párbeszéden alapul

Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő győzelmi mámorban 2018. április 8-án.
Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő győzelmi mámorban 2018. április 8-án. Fotó: nyitraizsolt.hu

A kormány a közéleti munkáját a párbeszédre alapozza, fontos stratégiai döntések előtt mindig megkérdezi az állampolgárok véleményét, és fontos elv a „szolgáltató állam” koncepciója is – ragadtatta el magát a miniszterelnök főtanácsadója a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 15. jubileumi rendezvényén kedden Budapesten.

Nyitrai Zsolt úgy magyarázta: a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjában részt vevő szervezetek képviselői a legfontosabb szolgálatot végzik, hiszen a munkájukkal életeket mentenek, hosszabbítanak meg, az egészségmegőrzésre törekednek!

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára pedig arról beszélt, hogy a program 2010-ben a magyar családok védelmében indult. Az elmúlt évek legfontosabb egészségügyi eredményei között említette, hogy Magyarországon az elmúlt 13 évben öt évvel nőtt az egészségben eltöltött évek száma.

Egészségügyi célokra idén 3225 milliárd forint a költségvetési keret, szemben a 2010-es 1198 milliárd forinttal – tette hozzá.

Kapcsolódó friss hírek