Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a 13. havi nyugdíjról

Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorban 2022. július 15-én.
Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorban 2022. július 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Idén is meg fogják kapni a nyugdíjasok a szokott rendben a 13. havi nyugdíjat – dicsekedett a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorában.

Orbán Viktor úgy magyarázta: minden évben „komoly beszélgetés” a pénzügyminiszterrel, hogy biztosan ki tudja-e fizetni a 13. havi nyugdíjat egy összegben, úgy, ahogy várják a nyugdíjasok.

De szerencsére idén már ez a beszélgetés megvolt, így biztosan mondhatja, hogy az idei évben is meg fogják kapni a nyugdíjasok a szokott rendben a 13. havi nyugdíjat, a magyar gazdaság ebben az évben is képes lesz ezt biztosítani.

A KSH legutóbbi jelentése szerint egyébként még decemberben is 5,5%-kal drágult az élet Magyarországon, ezen belül pedig tavaly (egész évben) a nyugdíjas háztartások körében átlagosan 18,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak.

A drágulás a csökkenő inflációval sem tűnik el, vagyis olcsóbb semmi nem lesz, csupán idén már várhatóan kevésbé drasztikusan fognak emelkedi az árak hónapról hónapra.

Kapcsolódó friss hírek