Közlekedés

Megbénul holnaptól Budapest, kezdődik Orbán háromnapos hazaárulás-expója

Kultúra

Őrjöngve esett neki az RTL-nek Vidnyánszky Attila, miután arról kérdezték, miért nem ő hívta fel Kulka Jánost, ahogy szokás

Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Havazással, viharos széllel tér vissza a tél – már látszik az animáción, hogyan közelít

Egy autó halad a havazásban a Heves megyei Bátor közelében 2020. március 23-án.
Fotó: MTI/Komka Péter

Visszatér a tél: viharos széllel érkezik a lehűlés – figyelmeztet csütörtök délután kiadott előrejelzésében a meteorológia, azt ígérve: a hétvégén döntően napos, száraz téli időre kell készülni élénk, olykor erős széllel, fagyos reggelekkel és 0 Celsius-fok feletti csúcshőmérsékletekkel.

Pénteken túlnyomóan borult időre kell számítani, csak naplemente környékén kezd el szakadozni, csökkenni a felhőzet északnyugat felől. A déli, illetve a keleti országrészben, továbbá – legtartósabban – a középső országrészben várható további csapadék.

Az esőt délelőtt már a délkeleti tájakon is felváltja a havas eső, havazás.

Napközben fokozatosan csökken a csapadékhajlam, estére a legtöbb helyen megszűnik a havazás. Az északnyugati, északkeleti szelet nagy területen kísérik élénk, erős, főként a nap első felében helyenként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt mínusz 1 és plusz 3 fok között várható, de délkeleten reggel még plusz 4, plusz 5 fok is lehet.

Bekopog, és gyorsan sarkon is fordul a tavaszA mai egynapos (legalábbis az ország nagyobb részén) tavaszias időt…

Posted by HungaroMet Nonprofit Zrt. on Thursday, January 18, 2024

Szombaton jobbára derült, napos, száraz idő várható, az északi, északnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délutánra 0 és plusz 5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap derült lesz az ég, majd a nap második felében északnyugatról délkelet felé átvonul egy felhősáv, de csapadék nem várható, a légmozgás pedig mérsékelt marad. Hajnalban többnyire mínusz 8 és mínusz 3 fok valószínű, de fagyzugokban hidegebb lehet. Kora délután 1-6 fok várható.

Hullhat néhány centiméter

Az Időkép is azt írja, péntekre „szempillantás alatt visszacsöppenünk a télbe”.

„Egy újabb csapadékmező is érkezik, kezdetben esővel, majd az éjszaka második felében az esőt észak-északnyugat felől egyre többfelé havas eső, havazás váltja fel, legkésőbb, holnap kora délelőtt délkeleten”

– olvasható a cikkben, mely animáción is megmutatja, hogyan tér vissza a tél.

A havazással kapcsolatban azt írják, vastag hótakaró kialakulására nem kell számítani, az ország nagy részén azonban hullhat néhány centiméter:

havazas-varhato-pentek

Forrás: Időkép

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!