Bulvár

L.L. Junior megint büszkén posztolt a gyorshajtásáról

Közlekedés

Megbénul holnaptól Budapest, kezdődik Orbán háromnapos hazaárulás-expója

Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Gyerekkorunk kedvenc bútora: az emeletes ágy

Minden gyerekszobában van legalább egy olyan bútor, ami a gyerkőcöket egy másik világba repíti. Amit kinevezhetnek “bunkernek” és úgy díszítik fel, ahogy akarják. Ez lesz a menedék, ahová elmenekülhetnek a szörnyecskék elől. Ez a bútor pedig nem más, mint az emeletes ágy. Kinek volt ilyen gyerekkorában?

emeletes-agy

A következő cikkben most kiderítjük, milyen előnyei és hátrányai vannak, ha ezen termék mellett voksolunk.

Az emeletes ágy legnagyobb pozitív hozadékai

A gyerekszoba berendezése nem egyszerű, főleg akkor, ha két kisgyermeknek kell otthont adnia. Szerencsére a tervezésben segítséget nyújthat számunkra a Berior emeletes ágy kínálata is. De milyen előnyei vannak egy ilyen bútornak? Hogyan hasznosíthatják a lurkók a mindennapok során?

Az ilyen ágy tökéletesen elfér kis helyen is, így ha nem túl nagy a gyerekszoba, akkor telitalálat lehet. Ha belegondolunk, sokkal kisebb helyet foglal el, mint két különálló ágy.

Ugyanakkor az sem utolsó, hogy bizonyos darabok alsó részében íróasztalt és tárolókat is beépítenek. Ennek köszönhetően nem kell még több bútorral telezsúfolni a szobát, s több hely jut a játékoknak. A kisgyermekek rajonganak ezért az ágyért, valóságos kuckóként tekintenek rá, így a pihenés élménye is fokozható.

Láthatjuk tehát, hogy egy és több gyermek számára is tökéletes megoldás lehet az emeletes ágy.

Milyen hátrányokkal járhat a bútor elhelyezése?

Azt mindenképpen le kell szögezni, hogy csupán ritka esetben beszélhetünk hátrányokról, egy-két szempontot azonban mégis meg kell említeni.

Az alacsony helyiségekben sajnos nem tudjuk elhelyezni az emeletes ágyat, mivel a felső részben alvó gyerek könnyen beütheti a fejét a mennyezetbe. Vásárlás előtt tehát mindig fel kell mérni a terepet és össze kell hasonlítani az adatokat az ágy magasságával. Azt se felejtsük el, hogy a gyerkőcök néhány év múlva nagyobbak lesznek!

Ugyanakkor az emeletes ágy nem mindig biztonságos. A szülők gyakran aggódnak amiatt, hogy a mozgékonyabb gyermek majd leesik a padlóra éjszaka. Ezen balesetek veszélye inkább a kisebb gyerkőcök esetében merülhet fel. Ez azonban azzal kiküszöbölhető, ha olyan modellt vásárolunk, amelyik leesésgátlóval rendelkezik, s így már a szülő is nyugodtan alhat.

Mit mutat a modern kínálat?

Egyáltalán nem túlzás azt mondani, hogy a modern kínálatban igazi meseszerű darabok szerepelnek. A fahatású termékek mellett gyakran találkozhatunk hófehér modellekkel is. Akadnak olyan bútorok, amelyek egy házikóra emlékeztetnek minket és természetesen a tárolóval, íróasztallal ellátott változatok sem maradhatnak ki a felsorolásból.

Érdemes tehát mérlegelni, hogy milyen ágy való a gyerekszobába, melyik típusnak van hely és melyiket preferáljuk. De hidd el, egyik bútort sem fogja annyira kedvelni a gyermeked, mint az emeletes ágyat és biztos lehetsz benne, hogy a szívéhez nő majd!

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!