Sport

Szívrohamot kapott Sterbik Árpád, a Veszprém kapusedzője

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Belföld

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Modern barlanglakás csak természetes anyagokból

Modern barlanglakás csak természetes anyagokból

Ma már rengeteg nagyon érdekes kialakítású otthonról vagy egyéb, különféle funkciókat ellátó térről lehet olvasni kis hazánk nívós szakoldalain is. Hallottál már például a Mexikóban létesült egyedi barlangotthonról? Ennek kialakítása tökéletesen eltér az általunk annyira megszokott négyzetes, hagyományos formavilágtól. Külön érdekesség, hogy kizárólag természetes anyagokat használtak a felépítéséhez.

A zöld lombok ölelő karjaiban

A DODO lakberendezési webáruház időről időre nagyon érdekes témákról számol be, persze az oldalukon elsősorban kiváló bútorokat és egyéb kiegészítőket vásárolhatsz. Hiszen nem feltétlenül a szobák alakja és elhelyezkedése a döntő egy adott otthon hangulatának megteremtéséhez, hanem az ízléses berendezésen, a designon is nagyon sok múlik. Fontos, hogy a bútorok összhangban legyenek egymással és az uralkodó stílussal is.

Például a Mexikóban kialakított nagyon érdekes barlanglakás megvalósításakor minden egyes elemet, egészen a kiegészítőkig bezáróan, egyedi módon alakítottak ki. Javier Senosiain építész munkája ez, s már 1984 óta létezik. Sokan a csodájára járnak a mai napig ennek a 178 négyzetméteres komplexumnak.

Kívülről zöld gyeppel borított dombok

Az egész barlangrendszer központja két hatalmas ovális tér, amelyet egy keskeny folyosóval kötöttek össze. A térkialakítás alapvető szempontja az alapvető szükségletek és igények voltak. Ennek megfelelően különálló traktus létesült a nappali és egy másik az éjszakai “tevékenységeknek”. A konyha, az étkező és a nappali az egyik ilyen, míg a másikban van a hálószoba, illetve kissé szeparáltan itt található még a fürdőszoba is.

Ebben az egyedi barlanglakásban igazán mesés a formavilág is. Már maga a váz is figyelemreméltó, hiszen ez egy fém szerkezet. Ez ad alapot és keretet az egész építménynek. A fémrudak lényegében egy gyűrűvé állnak össze, és nagyon masszív rögzítőkötelek tartják ezeket egyben. Erre került rá a egy poliuretán-réteg. Ez kiváló hőszigetelő, és ellenáll a nedvességnek is. Semmi sem négyszögletes bent, kívül pedig csak gondozott gyepet láthatunk színes virágokkal és cserjékkel. Nem is lehet észrevenni, hogy egy ház tetején járkál éppen valaki.

A barlanglakás tereiben fényárban úszik minden

Rengeteg természetes fény jut be a barlanglakás tereibe, szinte ragyognak a csodás mexikói napsütésben. Jóval világosabb van bent, mint mi azt a hagyományos otthonokban megszokhattuk. Belülre nem csupán az ablakokon át érkezik a természetes fény, hanem a felső részeken kialakított kupolákon át is. Kiváló a szellőzés is, mesések az aerodinamikai adottságok. Igazán pompás lehet egy ilyen modern barlangban élni.

A te otthonod vagy bármely más ingatlanod optimális térelosztása is fontos, hogy minden a helyére kerülhessen. Válassz a terekbe megfelelően illeszkedő berendezést, hogy a legtöbbet kihozhasd a lehetőségekből. A DODO bútoraival nem lesz nehéz dolgod.

Kapcsolódó friss hírek