Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Mi történt? Meghosszabbítja a kormány „nemzeti konzultáció” nevű blődli beküldési határidejét

Mi történt? Meghosszabbítja a kormány „nemzeti konzultáció” nevű blődli beküldési határidejét
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormány január 17-ig meghosszabbítja a nemzeti konzultáció válaszadási határidejét – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedden, vagyis mégsem lehet igaz, hogy tömegek vágynák kitölteni a kormány legújabb, semmire nem való, semmire nem kötelező néphülyítését.

Ettől függetlenül a KTK szerint „változatlanul nagyon sok konzultációs kérdőív érkezik vissza”, a résztvevők száma meghaladta az 1 millió 222 ezret – írták, úgy cinikuskodva:

a kormány mindenkinek szeretné biztosítani a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét, ezért hosszabbítják meg a válaszadási határidőt egy héttel!

Hangsúlyozták: állítólag „továbbra is nagy a nyomás” Magyarországon, hogy még nagyobb összeggel járuljon hozzá a háború finanszírozásához. Az erről szóló javaslat a következő uniós csúcstalálkozón újra napirenden lesz – tették hozzá.

Mai hír volt egyébként, hogy a Politico értesülései szerint Orbán máris meghátrálásra kényszerült és visszavonhatja a brüsszeli vétóját, vagyis beleegyezhet Ukrajna támogatásába, ha az EU nem egyben utalja a pénzt. (Ennyit tehát a nagy nyomásról, a magyar kormányfő mindenkinek ellenálló szuverén vasakaratáról, és a „bevesszük Brüsszelt” lázálomról).

Kapcsolódó friss hírek