Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Dömötör Csaba megszámolta, hányan küldték vissza eddig a nemzeti konzultációt

RövidenRöviden
Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár.
Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár. Fotó: Kormany.hu/MTI/Illyés Tibor

Meghaladta az egymilliót a nemzeti konzultációban résztvevők száma – állította a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken az MTI-nek.

Dömötör Csaba a senki független, hiteles entitás által nem ellenőrizhető agymosókampány kapcsán azt mondta, „jóval a határidő vége előtt már egymillió 14 ezren nyilvánítottak véleményt a szuverenitásvédelmi konzultációban”. Ebből az is látszik, hogy nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében – írta az államtitkár, hozzátéve: a kérdés szerinte azért is különösen aktuális, mert a jövő év eleji uniós csúcson újra napirendre kerülnek a költségvetési kérdések.

Nagy a nyomás Magyarországon, hogy járuljon hozzá Ukrajna további sok tízmilliárd eurónyi támogatásához – fűzte hozzá, mintha a lepkefingnyi jelentőségű ruszki párti magyar kormány diktálna Európának.

A korábbi tapasztalatoknak megfelelően a legtöbb kérdőívet postán küldik vissza, a konzultációban résztvevők 86 százaléka ezt a válaszadási módot választotta – magyarázta az államtitkár, aki egyben a kormány nevében köszönetet mondott a konzultációban résztvevőknek, és azoknak is, akik ezután mondják majd el véleményüket.

„Ha sokan állunk ki az ország szuverenitása és az álláspontunk mellett, az sokat számít majd a következő hónapok vitáiban” – olvasható a közleményben.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Meghalt Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója

Megvan a nemzeti konzultáció eredménye, meg fogsz lepődni!

Leszámol Józsefváros az agymosó hirdetőoszlopokkal

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Nyomkövetővel buktatták le a kormányt: még be sem érkezett a válaszlevél, már megvolt a nemzeti konzultáció végeredménye