Gazdaság

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Kisiklott és felborult egy tehervonat négy kocsija Nagymarosnál, vegyi elhárítók és a katasztrófavédelem is a helyszínen

Szünetel a vonatforgalom, pótlóbuszok járnak Nagymaros és Verőce között.

Kisiklott és felborult egy tehervonat négy kocsija Nagymarosnál, vegyi elhárítók és a katasztrófavédelem is a helyszínen
Fotó: Facebook/Mávinform

Kisiklott és felborult egy tehervonat négy kocsija szombaton a nagymarosi állomáson, a helyszíni vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig – szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között.

A Mávinform az eset kapcsán azt írta, hogy a Budapest-Vác-Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

Frissítés: 01. 03. 6:55-korA Szobról 8:26-kor a Nyugati pályaudvarra induló G70-es vonat (2357) csak Verőcétől…

Posted by MÁVINFORM on Saturday, December 30, 2023

Vác-Verőce-Nagymaros-Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain – jelezték.

A nemzetközi vonatok eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett – áll a közleményben.

Tűzoltó a nagymarosi vasútállomáson, ahol kisiklott egy tehervonat négy kocsija 2023. december 30-án.

Tűzoltó a nagymarosi vasútállomáson, ahol kisiklott egy tehervonat négy kocsija 2023. december 30-án.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Több napig eltarthat a helyreállítás

A Mávinform a Facebook-oldalán azt közölte, a kisiklott tartálykocsik üresek, de nincsenek kitisztítva, ezért a MÁV vegyi elhárító csapata és a katasztrófavédelem szakemberei a megvizsgálják azokat. A kocsik visszaemeléséhez Szolnokról egy nagy teherbírású vasúti daru fog érkezni Nagymarosra.

A baleset következtében jelentősen rongálódott a vasúti pálya, pl. jelzőberendezések, váltók is. Várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg az okozatt kár mértéke és a helyreállítás ideje. A műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig eltarthat. A vasúttársaság szakemberei arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés – olvasható a posztban.

Kapcsolódó friss hírek