Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és pacalügyi biztosa a kormánypárti Mandiner olvasóival megosztotta, hogy milyen fogásokat varázsolt idén az ünnepi asztalra.
Karácsony tiszteletére a rezsibiztos a pacalt és már-már undorítóba hajló ételcsodáit előkelőbb fogásokra cserélte, és idén karácsonykor olyan menüsorral állt elő, ami a Fidesz-szavazók többsége számára is valószínűleg csak álom marad:
- konyakos kacsamájhab kaláccsal, áfonyás hagymalekvárral;
- bajai halászlé belsőségekkel és gyufatésztával;
- borjúsült mentás zöldborsópürével és édesburgonya-rösztivel;
- kolozsvári töltött káposzta;
- mákos és diós bejgli;
- chilis-csokoládés-juharszirupos bacon;
- zserbógolyó.
Akinek telik a kilónként 15-20 ezer forintért kapható kacsamájra, ki is próbálhatja Németh Szilárd receptjét, miszerint:
„A kacsamájat sózom, borsozom, hagymával, fokhagymával kacsazsírban kisütöm, a májat konyakkal együtt pürésítem, majd keményre vert tejszínhabbal összeforgatom, egyneműsítem. A hagymát félfőre szeletelem, áfonyalekváros, balzsamecetes vajon fonnyasztom, sózom, borsozom. A kalácsszeleteket serpenyőben megpirítom. Majd befaljuk az egészet.”
Ehhez hasonló végeredményre számíthatnak a vállalkozó szelleműek: