Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Majdnem 1 millió forinttal emelkedik Orbán Viktor fizetése, a képviselők is nagyot kaszálnak márciustól

Márciustól már havi 6,5 millió forint fölött fog keresni a „puritán, nép gyermeke” miniszterelnök.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én.
Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Akár bruttó 859 ezer forinttal, havi 6,5 millió forintra emelkedhet Orbán Viktor fizetése 2024 márciusától, ha az előrejelzéseknek megfelelően valóban 15 százalékkal emelkedik a 2023-as átlagbér Magyarországon – számította ki az RTL.

A képviselők fizetését a tanárokéval ellentétben nem „Brüsszeltől” várja a kormány. Egy öt éve hozott törvénymódosítás ugyanis a bruttó átlagbér háromszorosában állapította meg azt, így – az előrejelzet 593 ezer forintot alapul véve – a képviselők alapfizetése márciustól 232 ezer forinttal bruttó 1,78 millió forintra emelkedik – írják.

Az alapfizetéshez természetesen járnak bizonyos pótlékok, ha például valaki egy parlamenti bizottságnak a tagja, akkor az alapbér 1,2-szeresét kapja, azaz márciustól nagyjából 2,1 millió forintot. Még többet kaszál, ha valaki frakcióvezető is, neki az alapbér kétszerese jár majd, vagyis nagyjából 3,5 millió forint.

A lap számításai szerint Magyarország három legfőbb „közjogi méltósága” sem fog éhezni, Kövér László bruttó 4,8 millió forintot kaszál majd, míg Orbán Viktor ugyanezen összeg mellé felveheti a képviselői alapbért is. Mindezekkel együtt márciustól 6,5 millió forint fölé emelkedhet a miniszterelnök fizetése. Nem sokkal marad el Orbán mögött Novák Katalin köztársasági elnök, akinek a házelnöki juttatás 1,1-szerese jár majd, azaz körülbelül bruttó 5,2 millió forint.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Orbán szállásadójának testvére beleszállt a „hisztériaellenzékbe”

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében