Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Orbán kamuzhatott a Zelenszkijjel való beszélgetéséről, Ukrajna elnöke továbbra is választ vár

Orbán Viktor miniszterelnök (j) Javier Milei új argentin elnök beiktatási ünnepségén Buenos Airesben 2023. december 10-én. A kormányfő mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2).
Orbán Viktor miniszterelnök (j) Javier Milei új argentin elnök beiktatási ünnepségén Buenos Airesben 2023. december 10-én. A kormányfő mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Míg Orbán Viktor a Mandinernek adott interjújában jobbára ködösített, és azzal intézte el a Buenos Airesben történt Zelenszkij-affért, hogy „miután ha kérdezik az embert, és jól nevelt, akkor arra válaszol”, a Putyin által megtámadott Ukrajna elnöke mást állít.

Volodimir Zelenszkij szerint az argentin elnök beiktatásán fel is kérdezte Orbánt:

„Megkértem, mondjon egy okot… (még mindig) várok a válaszra.”

A Reuters szerint Zelenszkij szerdán azt mondta, a magyar miniszterelnöknek nincs oka akadályozni Ukrajna EU-tagságát. Arról is beszélt, hogy kontstruktív találkozót kell szervezni a két ország között, és meg kell oldani a problémákat.

Az uniós vezetők december 14–15-én tárgyalják Brüsszelben, hogy Ukrajna megkezdhesse az EU-hoz való csatlakozási tárgyalásokat, illetve kaphasson egy 50 milliárd eurós, négyéves segélycsomagot is.

Orbán Viktor Facebook-videóban jelentette be, hogy megérkezett, és nem fogja támogatni az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdését, mert az szerinte „tönkretenné a gazdákat és az EU költségvetését”.

Elkezdődött a brüsszeli csúcs. Nem támogatjuk Ukrajna gyors uniós csatlakozását!

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, December 13, 2023

Ami Ukrajna pénzügyi támogatását illeti, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója kedden a Bloombergnek arról beszélt, hogy Magyarország (vagyis a saját magát a nemzettel azonosító Orbán Viktor) akkor hajlandó zöld jelzést adni Ukrajna EU-s támogatásának, ha megkapja a befagyasztott brüsszeli források teljes összegét.

Kapcsolódó friss hírek