Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Breaking! Orbán Viktor egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel

Orbán Viktor miniszterelnök (j) Javier Milei új argentin elnök beiktatási ünnepségén Buenos Airesben 2023. december 10-én. A kormányfő mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2).
Orbán Viktor miniszterelnök (j) Javier Milei új argentin elnök beiktatási ünnepségén Buenos Airesben 2023. december 10-én. A kormányfő mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Beiktatták hivatalába vasárnap Javier Milei jobboldali argentin elnököt, és a ceremónián részt vett mások mellett Orbán Viktor ruszkibérenc magyar miniszterelnök, VI. Fülöp spanyol király, Gabriel Boric chilei, Luis Lacalle Pou uruguayi, Santiago Pena paraguayi és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is.

A beiktatási ünnepségen készült fényképeken és televíziós felvételeken látszott, hogy Orbán és Zelenszkij találkoztak, és néhány szót is váltottak egymással.

Ezzel kapcsolatban az MTI kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta, hogy „Ukrajna EU-csatlakozása ügyében a magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről”.

Közben a 444 a Guardian nyomán arról ír, hogy „a szélsőjobboldali magyar kormányfő” emberei Amerikában zárt ajtók mögött győzködik a republikánusokat, hogy állítsák le Ukrajna katonai támogatását.

Kapcsolódó friss hírek