Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Belföld

Magyar Péter: nem jött be a megafonos lejáratás, „készülnek a hamisított rendőri jelentések”

Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Orbán levélben oktatta ki a kárpátaljai magyarokat, hogy még nem állnak készen az európai integrációra

RövidenRöviden
Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én.
Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Levélben válaszolt Orbán Viktor Zubánics Lászlónak, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnökének, aki Ukrajna EU-csatlakozásával kapcsolatban írt nyílt levelet a magyar kormányfőnek – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.

Hétfői hír volt, hogy kárpátaljai magyar vezetők felszólították a ruszkibérenc magyar miniszterelnököt: ne gáncsolja tovább Ukrajnát az európai integráció útján.

„Mindenekelőtt szeretném biztosítani arról, hogy a magyar kormány mindent megtesz, hogy megvédje az ukrajnai magyar közösség jogait” – kezdte magyarázkodását Orbán.

A putyinista fideszes azt is kifejtette: meglátása szerint Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdése jelenleg nem időszerű, mivel azt az Európai Bizottság nem tudta megfelelően előkészíteni az Európai Tanács decemberi ülésére! Ezért – folytatta Orbán – „azzal a javaslattal fogunk élni, hogy a jogilag bonyolult tagság helyett az Európai Unió egy stratégiai partneri viszony kialakítását célozza meg Ukrajnával”.

Biztosíthatom, hogy a jövőben is azon dolgozunk, hogy az ukrajnai magyar közösség egy békés, stabil és fejlődő országban élhessen – zárta levelét Orbán Viktor.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”

Ismét óriásit emelkedik Orbán Viktor fizetése, más egy év alatt sem keres ennyit

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja