Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Orbán levélben oktatta ki a kárpátaljai magyarokat, hogy még nem állnak készen az európai integrációra

Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én.
Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Levélben válaszolt Orbán Viktor Zubánics Lászlónak, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnökének, aki Ukrajna EU-csatlakozásával kapcsolatban írt nyílt levelet a magyar kormányfőnek – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.

Hétfői hír volt, hogy kárpátaljai magyar vezetők felszólították a ruszkibérenc magyar miniszterelnököt: ne gáncsolja tovább Ukrajnát az európai integráció útján.

„Mindenekelőtt szeretném biztosítani arról, hogy a magyar kormány mindent megtesz, hogy megvédje az ukrajnai magyar közösség jogait” – kezdte magyarázkodását Orbán.

A putyinista fideszes azt is kifejtette: meglátása szerint Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdése jelenleg nem időszerű, mivel azt az Európai Bizottság nem tudta megfelelően előkészíteni az Európai Tanács decemberi ülésére! Ezért – folytatta Orbán – „azzal a javaslattal fogunk élni, hogy a jogilag bonyolult tagság helyett az Európai Unió egy stratégiai partneri viszony kialakítását célozza meg Ukrajnával”.

Biztosíthatom, hogy a jövőben is azon dolgozunk, hogy az ukrajnai magyar közösség egy békés, stabil és fejlődő országban élhessen – zárta levelét Orbán Viktor.

Kapcsolódó friss hírek