Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Milyen áron szerezhető be egy minőségi használt PC?

Mennyi lehet egy minőségi használt PC beszerzési ára, ha nem csupán költséghatékony döntést szeretnénk hozni, de mindenképp szeretnénk korrekt teljesítményt is akarunk kapni a pénzünkért cserébe?

hasznalt-szamitogep

Milyen faktorokra érdemes külön is odafigyelni annak érdekében, hogy maga a választás éveken át kifogástalan működést és funkcionalitást hozzon magával? A cikkben ezeket a kérdéseket fogjuk taglalni részleteiben. Bízunk benne, hogy a fő pillérek tisztázása segítséget jelent majd a döntésben.

Mi minden befolyásolhatja egy használt számítógép árát?

Értelemszerűen nem mondunk sok újat azzal, hogy a tényleges összeget több tényező is befolyásolja. Eleve fontos a gép teljesítménye, számít az életkora, emellett pedig a márkája és az állapota is súlyozza az ár alakulását.

Széles a lehetőségek skálája, például a hasznaltlaptop.eu használt számítógép kategóriáján belül is. Ez főként előny, hiszen így mindenki igény szerint el tudja dönteni, hogy mennyit szeretne fektetni a beszerzésbe.

Van ugyanakkor egy olyan megközelítés, ami rendszerint a legpontosabb képet adja meg. Nem másról van szó, minthogy az anyagiak kérdését mindenekelőtt onnan közelítjük meg, hogy várhatóan mire szeretnénk majd használni az eszközt.

Használt PC kategóriák az alkalmazás jellegének függvényében

Népszerű kategóriának számít a játékhoz alkalmas gépek arzenálja. Ezeknél a készülékeknél döntő fontossága van a teljesítménynek. Így a jobb processzor, memória, SSD, videókártya beszerzéséért megéri akár többet is áldozni.

Hasonló a felállás, amennyiben grafikai munkához vagy videók vágásához keresünk a feladatra egyértelműen alkalmas modellt. Itt sem tanácsos kompromisszumot kötni, ha a kifogástalan teljesítmény, illetve a gyorsaság a kérdés.

Valamelyest rugalmasabbak lehetünk a döntési lehetőségek mérlegelésénél, hogyha irodai felhasználásra, illetve multimédia és általános használat kapcsán merül fel a gépvásárlás ötlete. Ennél a forgatókönyvnél a standard teljesítményszint is elegendő lehet.

Milyen áron szerezhető be egy minőségi használt PC?

Ugyebár említettük, hogy széles a paletta az anyagiak terén. De sokat segíthet a kategorizálásban annak a ténye, hogy már 50 ezer forint nagyságrendjében is igencsak jó PC-ket lehet kifogni használt kivitelben.

Amelyek egyébként kifogástalan állapotban vannak. Mindössze annyira érdemes külön figyelmet fordítani, hogy a beszerzés korrekt megbízható helyről történjen, ahol – többek között – garanciát is biztosítanak.

De ha egy kicsivel többet tudunk invesztálni a dologba, akkor 90-100 ezer forint nagyságrendjében már egészen komoly szerkezet lehet a miénk. Innentől kezdve már csak arra kell gondot fordítani, hogy a PC mellett a monitor, a billentyűzet, az egér és a hangkimenet is hozza az elvárt minőséget.

Kapcsolódó friss hírek