Belföld

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Rumos tea és egyéb lélekmelegítők hideg, téli estékre

Rumos tea és egyéb lélekmelegítők hideg, téli estékre

A rumos tea miért számít nagy kedvencnek a hideg téli estéken, mint egyfajta lélekmelegítő? Milyen egyéb italok kortyolása lehet hasonlóképp nyerő elképzelés olyankor, amikor a hőmérő higanyszála alulról karcolja a 0 Celsius-fokot? Ennek járunk utána máris a bejegyzésben.

A rumos tea és a zord téli esték összekapcsolódásának gyökerei

Egyfajta népi bölcsesség, tradíció, vagy nevezhetjük bárhogy. Ellenben bizonyosan találkozott már mindenki a javaslattal, miszerint a hőmérő higanyszála ahogy megközelíti a 0 Celsius-fokot, valamiféle lélekmelegítő igencsak jól jöhet.

Többek között emiatt növekszik meg télen a kereslet az iDrinks webshop rum választéka iránt is. Érdemes hozzátenni gyorsan, hogy a testi felmelegedés ezen módját már a középkori hajósok is előszeretettel alkalmazták.

Leginkább olyan cefetül zord időjárási viszonyok között, amikor külön-külön már sem a rum, sem pedig a tea nem melegített a kívánalmak szerint. Találékony ötlet, ami évszázadokon át fennmaradt, ez kétségtelen.

Mi az a bumbu, és hogyan segíthet a havas téli estéken?

A bumbu nem más, mint speciális fűszerezéssel finomra hangolt rum. Ez volt az, amit a harcedzett hajósok annak idején forró teába töltöttek. Milyen jól is tették ezt, hiszen így voltak képesek átvészelni a kegyetlenül hideg napokat.

Ehhez képest igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hisz itt van nekünk a Bumbu Original. Olyannyira, hogy az újszerű nedű forró teával történő „házasítása” kifogástalan lélekmelegítő napjainkban is.

Sőt, nekünk a szárazföldön az a kiváltságunk is megvan, hogy néhány extra összetevő hozzáadásával tovább fokozzuk az élvezeteket. Legyen szó akár társasági összejövetelekről, vagy egyfajta megérdemelt “én időről” fárasztó decemberi és januári napok után.

Rumos recept a leghidegebb téli estékre

Ha meg akarjuk kóstolni és élvezni szeretnénk a klasszikus Hot Toddy ízvilágát, akkor az alapunk a fentebb már említett Bumbu lehet. A kifogástalan produktumhoz az a javaslat, hogy egy dl forró vízhez adjunk 4 cl Bumbu Originalt.

Hogyha ezzel sikeresen megvagyunk, akkor keverjünk bele egy kanál mézet. Majd finomításképpen egy kis citromlével, valamint fahéjas cukorral ízlés szerint kivitelezhetjük az ízesítést, ahogy az számunkra kellemes.

Alternatív opcióként a hamisítatlan karácsonyi hangulatot idéző Christmas Rum Punch is remek választás lehet. Pláne annak fényében, hogy elkészíteni is pofon egyszerű. A dolog ott kezdődik, hogy shakeljünk össze 4 cl Bumbut 6 cl citromlevet és 4cl vörösáfonyás rozmaringos cukorszirupot.

Ne felejtsük ki belőle a jeget, aztán ha megvagyunk, akkor szűrjük le az elegyet egy jéggel teli pohárba! Ha akarunk a díszítéssel bajlódni, akkor egy rozmaringág remek választás lehet. Utána pedig nincs más hátra, mint az élvezetek halmozása.

Kapcsolódó friss hírek