Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

„Tartós havazás kezdődik”, de előbb még ónos eső miatt adott ki másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat

Kapucniját fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Tartós, többórás ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután.

A figyelmeztető előrejelzés szerint délnyugat felől csapadékzóna érkezik, kezdetben esővel, majd a Dunántúli-középhegység térségében, főleg a Bakonyban nagyobb mennyiségű, 1-3 milliméter ónos eső is eshet. Este a Duna-kanyar, a budai hegyek, Nógrád, illetve Mátra térségében lehet számítani átmeneti ónos esőre.

Az előrejelzés szerint estétől nyugat felől a csapadék halmazállapota egyre inkább havazásra vált, tartós havazás kezdődik a Dunántúlon.

Szerda estig a legtöbb hó várhatóan a Bakony-Mecsek vonalában hullhat, síkvidéken 5-15 centiméter, de a Somogyi-dombság és a Dunántúli-középhegység – kiemelten a Bakony – területén 20-30 centiméter vastag hóréteg is kialakulhat.

🌨🎅 Rég volt már ilyen Mikulásban részünk, mint amilyen holnap lesz. Legalábbis ami az ország nyugati-északnyugati felét…

Posted by Időkép on Tuesday, December 5, 2023

Szerda este a középső országrészben – beleértve a főváros térségét is – kell havazásra számítani, a magasabban fekvő részeken több mint tíz centiméteres hóréteg is összegyűlhet – írták.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban azt kérte: indulás előtt mindenki tájékozódjon az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról és az aktuális útviszonyokról.

Arra is figyelmeztettek, hogy mindenki csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra. Azt kérték, ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot vagy használja a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t.

Kapcsolódó friss hírek