Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Akár 20 centi hó is hullhat a folytatásban, itt a pontos térkép

Havas táj Kékestetőn 2023. március 15-én.
Fotó: MTI/Komka Péter

Egy újabb mediterrán ciklonnak köszönhetően néhány fokkal enyhébb, ugyanakkor nedvesebb levegő érkezik hazánk fölénk, nagy mennyiségű csapadékot ígérve – írja friss előrejelzésében az időkép.

Kedd reggel már északon, valamint Budapest agglomerációjában lehet némi hószállingózás, kisebb havazás, de 2-3 centinél több friss hóra ekkor még nincs kilátás.

A déli óráktól viszont délnyugaton elered az eső, a csapadék északkelet felé terjeszkedik, estig a Dunántúl déli és keleti felén, a Duna mentén eshet, Budapest környékén gyenge ónos eső is előfordulhat.

Szerdára virradóan aztán újabb hullámban érkezik csapadék dél felől a Dunántúlra. Eleinte eső, majd havas eső, a folytatásban pedig havazás várható. Az időjárásportál szerint reggel körülbelül a Tatabánya-Pécs vonaltól nyugatra lehet havas a táj. Napközben ugyanezeken a részeken folytatódik a havazás, aztán viszont kelet felé kezd terjeszkedni a csapadékmező.

Este a Dunántúl keleti részén, a főváros környékén és az Északi-középhegységben is havazás válthatja az eső,

10-15, a Bakonyban és a Kisalföldön 15-20 centi hó is hullhat.

Az Időkép térképén jól látszik, hogy hol mennyi hóra van esély:

idokep

Forrás: Időkép

A csapadékzóna súlypontja csütörtökön kelet felé helyeződik, esőre, havas esőre lesz kilátás. A Dunántúlon megszűnik a havazás, cserébe viszont feltámad az északnyugatira forduló szél.

Kapcsolódó friss hírek