Baleset

Tűzforró autóban rekedt egy kétéves kisfiú Komáromban

Bűnügy

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Bűnügy

Vízbe akartak fojtani egy rendőrt Oroszlányban

Nem mindegy, hogy milyen motorolaj kerül a járműbe!

auto-motorolaj

Ahány jármű, legalább annyiféle motorolajra van szükség. Természetesen a motorok, autók is folyamatosan fejlődnek, ami azt jelenti, hogy az egyes alkatrészek, berendezések kialakítása is változik. Új technológiák jelennek meg, amelyekhez a sofőrök mellett az egyes kiegészítőknek is alkalmazkodniuk kell.

Oda kell figyelni a motorolaj specifikációkra!

Ha megnézzük a motorolajok felhozatalát a Hungarolube oldalán, akkor láthatjuk, hogy többféle kialakítással is találkozhatunk. A vásárlás talán elsőre egyszerűnek tűnik, de korántsem az. Több paraméterre is oda kell figyelni még mielőtt a kosárba helyezzük az ideális terméket.

A motorolajok fejlődése kifejezetten fontos a mindennapokban. Ahogy a járműipar fejlődik, új technológiák jelennek meg a motorokban, az adalékoknak is alkalmazkodniuk kell az új elvárásokhoz.

Ezért is elterjedt módszer az, hogy a motorgyártók és a motorolaj márkák együtt fejlesztik ki új termékeiket. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a motort először virtuálisan megtervezik, meghatároznak egy kenőanyag igényt, amit egy OEM motorolaj specifikáció formájában fog megjeleníteni. Ez természetesen továbbításra kerül a motorolaj gyártó felé, aki a paraméterek alapján elkezdi fejleszteni az adalékot.

Ezért is lehetséges az, hogy a piacon a motorolaj specifikációk folyamatosan változnak. Fontos a párhuzamos fejlesztés, hogy amikor az új modell és motor a piacra kerül, akkor már a vásárlók számára elérhető legyen a vele kompatibilis adalék is.

Azonban ez nem mindig olyan egyszerű feladat. A technológiai fejlődés egyre gyorsabb, így sokszor előfordul, hogy teljesen új technikát kell kifejleszteni a motorolaj előállításához. Van, hogy a motorolaj egy-másfél év után követi csak a motort a piacon.

Nem csak a motorgyártói elvárások változnak

Emellett a környezetvédelmi irányelveknek is meg kell felelni. Egy 10-15 évvel ezelőtti motorolaj össze sem hasonlítható egy mai adalékkal. Akkor még teljesen más elvárásoknak kellett megfelelni. Ma már egyre nagyobb hangsúlyt kap a károsanyag-kibocsátás csökkentése. Az előírások, iránymutatások és követelmények nagymértékben megváltoztak.

Ahhoz, hogy ezeket a gyártók teljesíteni tudják, folyamatos fejlesztésre van szükség. Az üzemanyag-felhasználás és a károsanyag-kibocsátás szoros összefüggésben van. A fő cél jelenleg az, hogy a járművek minél kevesebb üzemanyagot fogyasszanak.

Ne keverjük össze a motorolajokat!

Vásárlás előtt feltétlenül tájékozódjunk, hogy a saját autónkhoz mégis melyik motorolaj lesz az ideális választás. Ha rossz termék kerül felhasználásra, azzal romlani fog a teljesítmény, de ennél sokkal súlyosabb problémák is előfordulhatnak. Nem kap megfelelő kenést a rendszer, az alkatrészek jobban kopnak, ami idővel komoly meghibásodáshoz is vezethet.

Ne kockáztassunk, mindig az elérhető legjobb minőségű motorolaj kerüljön a járműbe!

Ez is érdekelhet:
Cukorbeteg nő okozott halálos balesetet Nagykanizsán, vádat emeltek ellene

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

„Mocskos egy világot élünk” – írták egy gyanakvónak az internetes csalók, akik 934 embert vertek át

A Yettel is odavág az ügyfeleknek: durva tarifaemelés jön márciustól, mutatjuk

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós