Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Jelentősen nőtt a saját lakással rendelkezők aránya – meglepő adatok derültek ki egy friss kutatásból

RövidenRöviden
Jelentősen nőtt a saját lakással rendelkezők aránya – meglepő adatok derültek ki egy friss kutatásból
Fotó: Flickr/alex.ch

Négy év alatt jelentősen, 64 százalékról 75 százalékra nőtt a saját lakással rendelkezők aránya a 30-59 évesek körében a K&H friss kutatása szerint.

Az összefoglalóban ismertették: a válaszadók 56 százaléka önálló családi házban lakik, 19 százalékuk lakótelepi panellakásban, 10 százalékuk társasházban, 8 százalékuk lakóparki ingatlanban, 7 százalékuk pedig a sor- vagy ikerházban.

Az átlagos lakásméret 82 négyzetméter, ez nem változott a korábbi évekhez viszonyítva. A fővárosi lakóingatlanok a legkisebb alapterületűek, átlagban 62 négyzetméteresek, míg a falvakban 92 négyzetméteresek.

A válaszadók 75 százaléka él saját lakóingatlanában. A szülők tulajdonában lévő ingatlanban élők aránya a három és négy évvel korábbi 17 és 19 százalékról idén 12 százalék csökkent. Bérelt lakásban 12 százalékuk lakik, ami megfelel az elmúlt három év eredményeinek, ugyanakkor kevesebb a 2019-ben mért 16 százaléknál.

A saját lakásban élők átlagosan 12 éve szerezték meg az ingatlant, ahol élnek, 33 százalékuk az elmúlt öt év során jutott hozzá. A harmincasok 52 százaléka vásárolt lakást az elmúlt öt évben, a negyvenesek 34 százaléka, az ötvenesek 13 százaléka.

A K&H biztos jövő kutatásának felmérése 2023. szeptember 1-16. között készült 500 válaszadó megkérdezésével, összetételük nem, kor, régió és településtípus alapján reprezentálja a 30-59 éves magyar lakosságot.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Alig van pénze a magyaroknak, sokan egy hónapig sem bírnák fizetés nélkül

Felmérés: egyre többen számítanak arra, hogy a 70. születésnapjukat is a munkahelyen fogják tölteni

Kutatás: a magyar fiatalok alig harmada elégedett csak az életével

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Ismét drágul a benzin szerdán

Brutális drágulás jön a K&H-nál, a bankok is elkezdték az emberek nyakába varrni a tavalyi inflációt