Külföld

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére

Tech

Megint változik a Facebook és az Instagram, ez történik az üzeneteinkkel

Időjárás

„Tartós havazás kezdődik”, de előbb még ónos eső miatt adott ki másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat

Rogán Antal: „A Fidesznek nincsen médiája”

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én.
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt számolt be kedden Rogán Antal többek között a digitális ügyintézés és a turizmus témaköre mellett arról, hogy „Völner–Schadl-ügy már lerágott csont”. A meghallgatás után a Telexnek sikerült szóra bírnia a kormánypropagandáért is felelős Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert.

Rogán arra kérdésre, hogy vannak-e „idegen érdekeket szolgáló” („az mit jelent?” – kérdezett vissza sima arccal) nagy elérésű magyar médiumok, azt felelte:

„Vannak olyan médiumok, akik jelentős részben külföldi pénzekből élnek. Hogy miért ezt teszik, az az ő dolguk. És ilyenkor érdemes megnézni, hogy amit írnak, az egybevág-e azoknak az érdekeivel, akiktől a pénzt kapják.”

Rogán Antal elmondása szerint azt tartja problémásnak, ha a választások befolyásolására, a választáson induló pártok, egyesületek, vagy jelöltek érdekében külföldi pénzt használnak fel.

Kérdésre válaszolva a propagandaminiszter azt is kijelentette:

A Fidesznek nincsen médiája.

Rogánt kérdezték még Karmelitába bejáratos kormányközeli propagandistákról is (Gajdics Ottó, Bencsik András és Szalai Vivien), de válaszát rövidre szabva erről csak annyit mondott: „az, hogy én mikor kivel találkozom, az az én dolgom”.

Ezek is érdekelhetnek

A CÖF Bécsben próbálta kioktatni az ottani magyarokat arról, hogy miért rossz a Nyugat

26 tonna kerozint elégetve, különgéppel érkezett Novák Katalin a klímacsúcsra

Orbán Viktor kiáll a sajtó elé, ekkor kaphatja a kínos kérdéseket

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel