Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Óraátállítás után – Így nem fogsz unatkozni a hosszú sötétség idején

Óraátállítás után – Így nem fogsz unatkozni a hosszú sötétség idején
Fotó: Canva

A téli időszámításra való átállás sokaknak okoz nehézséget, hiszen kevesebb a természetes fény, és hamarabb sötétedik. Ha te is unod a tévénézést vagy a számítógépezést, és szeretnél valami újat kipróbálni, itt van néhány ötlet, amivel feldobhatod az őszi estéidet!

Puzzle

A puzzle egy remek agytorna, amely fejleszti a logikai gondolkodást, a memóriát és a kézügyességet. Ráadásul nagyon szórakoztató is, főleg ha többen játszunk együtt. A puzzle választék hatalmas, akár a kedvenc festményedet, tájképedet vagy műalkotásodat is kirakhatod.

Az óriási kínálatban számtalan izgalmas gyerek puzzle is megtalálható, a különböző korosztályoknak megfelelő nehézségi szinteken, így ez a szórakoztató tevékenység a legkisebbeket is lefoglalja a hosszú őszi estéken.

Olvasás

Már-már túl kézenfekvőnek tűnik, azonban valóban az olvasás az egyik legjobb módja annak, hogy kilépj a mindennapi gondokkal terhelt mókuskerékből és elmerülj egy másik világban. Akár a klasszikusokat, akár a modern irodalmat szereted, biztosan találsz olyan könyvet, ami leköti a figyelmedet.

Sütés-főzés

Ha szeretsz a konyhában sürögni, a korai sötétedés még akár kedvező is lehet a számodra. Az őszi-téli időszakban is akadnak izgalmas szezonális gyümölcsök és zöldségek, amelyekből ízletes leveseket, főzelékeket, süteményeket vagy salátákat készíthetsz.

Ha nincs ötleted, akkor csapj fel egy szakácskönyvet vagy nézz szét a jobbnál jobb gasztro weboldalakon, ahol számos receptet és tippet találsz.

Jóga és meditáció

Ha a testedet és a lelkedet is szeretnéd ápolni, akkor a jóga és a meditáció lehet a megfelelő választás számodra. Ezek a tevékenységek segítenek ellazulni, megszabadulni a stressztől, és javítják a közérzetet.

Nem kell hozzá sok, csak egy kényelmes ruha, egy matrac, és egy csendes hely. Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, akkor nézz meg néhány online oldalt, ahol sok videót és tanácsot találsz.

Kreatív hobbi

Ha szeretsz alkotni, akkor az őszi esték tökéletes alkalmat adnak arra, hogy kipróbálj valami újat vagy fejleszd a meglévő képességeidet. Akár festesz, rajzolsz, fotózol, varrsz, horgolsz, gyöngyözöl, scrapbookolsz vagy más kreatív hobbit űzöl, kellemes időtöltés lesz!

Ha nincs otthon megfelelő anyagod vagy eszközöd, akkor rendelhetsz online vagy ellátogathatsz egy hobbi boltba. Ha pedig inspirációra van szükséged, akkor nézz szét a Pinterest vagy az Instagram oldalakon, ahol rengeteg ötletet találsz.

Kapcsolódó friss hírek