Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

18 éves lányt tartott fogva egy férfi Pápán, majd két éve nyoma veszett, most fogták el külföldön

A 36 éves férfi ellen szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt volt érvényben elfogatóparancs.

A Liszt Ferenc Repülőtér 2-es termináljának várócsarnoka.
A Liszt Ferenc Repülőtér 2-es termináljának várócsarnoka. Fotó: Wikipedia

A brit hatóságok segítségével sikerült visszahozni Magyarországra egy 36 éves pápai férfit, aki ellen szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt volt érvényben elfogatóparancs – jelentette be a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A férfi 2020 augusztusában ismerkedett meg egy 18 éves lánnyal, akit Pápán egy családi házban fogva tartott, több alkalommal megütötte, és akarata ellenére közösült vele.

A bántalmazástól a lány zúzódásos sérüléseket szenvedett, szülei siettek a segítségére, és sikerült kimenekíteniük a házból. A férfi a szülőket azzal fenyegette meg, hogy kiírtja a családot és rájuk gyújtja a házukat.

A tájékoztatás szerint néhány nappal ezelőtt a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ jelezte a Pápai Rendőrkapitányság felé, hogy a 2021-ben kiadott európai elfogatóparancs alapján a férfit elfogták és át kívánják adni a magyar hatóságoknak. A több mint két éve ismeretlen helyen tartózkodó férfit a brit hatóságok múlt pénteken éjszaka repülőgéppel szállították Magyarországra.

A rendőrök a férfit a budapesti repülőtéren átvették, majd őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki. Személyi szabadság megsértése, szexuális erőszak, valamint könnyű testi sértés és zaklatás gyanúja miatt folyik eljárás ellene.

Kapcsolódó friss hírek