Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Adócsaló celeb-kurvát fogott a NAV: 15 millió forintnyi OnlyFans-jövedelmet próbált eltitkolni

Annyit mutogatta magát, hogy közel hárommillió forint fizetendő adója keletkezett.

Adócsaló celeb-kurvát fogott a NAV: 15 millió forintnyi OnlyFans-jövedelmet próbált eltitkolni

Felnőtt tartalmú képek és videók internetes feltöltéséből mintegy 15 millió forint bevételt szerzett az a „celeb”, akinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal „jogkövetési vizsgálatot” végzett; az adózó a bevételét elmulasztotta feltüntetni a bevallásaiban.

A NAV csütörtöki közlése szerint a közelebbről meg nem nevezett „celeb” egy brit közösségi platformról – a leírás alapján az OnlyFans-ről – szerezte a jövedelmét, méghozzá úgy, hogy a „formás idomokról” készült képeket, videókat havidíj fejében tekinthették meg a rajongók, de további díjért egyedi kéréseket is megfogalmazhattak.

Úgy folytatták, hogy a tartalomgyártó korábban adószámot váltott ki tevékenységéhez, azonban a képek feltöltéséből származó bevételét nem tüntette fel bevallásaiban.

A NAV megkereste a számláját vezető pénzintézetet, és a banki kivonatokon világosan látszott a külföldi jövedelem.

A „jogkövetési vizsgálat” hatására a híresség a bevallásain önellenőrzést végzett, amelynek nyomán mintegy hárommillió forinttal növekedett a fizetendő adója.

Az ilyenkor kötelező önellenőrzési pótlék lerovásával az adóbírság, a mulasztási bírság és a késedelmi pótlék alól is mentesül az adózó – írták.

Kapcsolódó friss hírek