Időjárás

Újabb havazás érkezik vasárnap, ezúttal itt kell rá számítani

Bűnügy

Most jelentették be: 23 milliárd forint értékű, 154 kg kokaint foglaltak le a csepeli szabadkikötőben

Baleset

Elfogták az orosz-magyar kettős állampolgárt, aki Solymáron két nőt gázolt el a zebrán, majd hazament gondolkodni

Sokkoló: 14 évvel ezelőtti gyilkosságra derült fény, „a férfi buszsofőrként dolgozott Budapesten”

Tizenöt éve eltűntként kerestek egy fiatal lányt, most derült ki, hogy a saját bátyja végzett vele.

RövidenRöviden
Petőfi Attila rendőrségi főtanácsos.
Petőfi Attila rendőrségi főtanácsos. Fotó: police.hu

Gyilkosság áldozata lett az a tizenöt éve eltűnt lány, akivel a gyanú szerint néhány hónappal később a bátyja végzett; a napokban letartóztatott férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését – közölte Petőfi Attila rendőrségi főtanácsos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A vezérőrnagy beszámolója szerint a 17 éves lány 2008 októberében tűnt el Szegedről, miután a szüleivel és a testvéreivel egy családi összejövetelen vett részt.

A lány azt mondta, hogy abba a szegedi kollégiumba megy, ahol a tanulmányai idején lakott, de oda nem érkezett meg.

Eltűnéséről az anyja értesítette a hatóságokat, miután lánya ugyan fogadta a hívását, de nem szólt bele a készülékbe. A vizsgálat során annyit sikerült megállapítani, hogy amíg be volt kapcsolva a mobiltelefonja, egy olyan helyen tartózkodott, ahol vonatok közlekedtek – mondta a vezérőrnagy.

A rendőrség annak idején meghallgatta a lány 24 éves bátyját, aki a családi összejövetelen a párjával vett részt: azt állították, hogy Szegeden, a család lakásánál látták utoljára a lányt, majd ők kisgyermekükkel együtt visszautaztak budapesti lakhelyükre. Kiderült az is, hogy a lány korábban nem titkolta a hozzátartozói előtt, hogy amint nagykorúvá válik, elhagyja a családi otthont.

Petőfi Attila hangsúlyozta, hogy a hasonló gyanús eltűnési ügyek iratait a nyomozók a jogszabályoknak megfelelően rendszeresen előveszik, „leporolják”, a különböző verziókat újra módszeresen ellenőrzik, hiszen nem kizárható, hogy bűncselekményt követtek el az eltűnt sérelmére.

A vezérőrnagy elmondta, hogy egy hete Szegeden a rendőrségen újra meghallgatták a lány bátyját és annak párját, majd ők – a kihallgatási taktika eredményeként – változtattak korábbi vallomásaikon, és beismerték, hogy a lány velük tartott Budapestre, az albérletükbe. A lány nem mozdult ki a lakásból, mivel tudta, hogy keresik, a férfi ugyanakkor arra próbálta meg rávenni a húgát, hogy prostitúcióból szerezzen bevételt, a családot döntően a férfi párja tartotta el alkalmi munkákból. Az asszony 2009 áprilisában egy bírósági tárgyalásra utazott, majd amikor hazaért, látta, hogy a lány holtan fekszik a lakásuk előszobájában, a bátyja agyonverte.

A konfliktus alapja az volt, hogy a lány nem akart prostituált lenni.

A pár nem akarta jelenteni a történteket a hatóságoknak, a férfi arra jutott, hogy eltünteti a holttestet. A gyanúsított feldarabolta a holttestet, egyes testrészeket még a lakásban megsemmisített, majd több hetes tárolás után a még megmaradt testrészeket az ország különböző pontjain rejtette el és semmisítette meg.

Petőfi Attila ismertetése szerint a holttest feldarabolásának tanúja volt a férfi párja, illetve az albérletben volt egyéves kisgyermekük is. A napokban letartóztatásba helyezett férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, az ügyben jelenleg tanúként szereplő nő ugyanakkor részletes vallomást tett.

A párnak a történtek óta további két gyermeke született, a férfi buszsofőrként dolgozott Budapesten.

Ezek is érdekelhetnek

Több mint 24 órája folyamatosan takarítják Budapest közútjait az FKF munkagépei

Agyonszúrta sógorát egy férfi Parasznyán

Lezárták a Normafát az ónos eső miatt, ágak és jégdarabok szakadnak le a fákról

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Agyonverte élettársát egy férfi Nagycsécsen

Kizuhant egy idős nő egy kispesti lakásból, járókelők találták meg a holttestét