Baleset

Mi történt? Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Kormányszóvivő: Brüsszel megtámadta Magyarországot és „ránk akarja kényszeríteni saját akaratát”!!!!4!

RövidenRöviden
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 20-án.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 20-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az új nemzeti konzultációban három olyan gazdasági témájú kérdés is lesz, amely jelentősen meghatározza a magyar gazdaságot, a magyar családok mindennapjait, és amelyekben Brüsszel megtámadta Magyarországot és „ránk akarja kényszeríteni saját akaratát” – magyarázta a kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

Szentkirályi Alexandra úgy mesélte, Brüsszel azt akarja elérni, hogy „eltöröljük a rezsicsökkentést, a kamatstopot és az extraprofitadót”.

Ezek lesznek a konzultáció gazdasági témájú kérdései

Ezek lesznek a konzultáció gazdasági témájú kérdései.

Posted by Magyarország Kormánya on Tuesday, October 31, 2023

Az Európai Bizottság az írásos állásfoglalásában azt írja – tette hozzá a kormányszóvivő –, hogy az energiatámogatási intézkedéseket, vagyis a rezsicsökkentést fokozatosan meg kell szüntetni. Azt a rezsitámogatást akarják eltörölni, amelynek köszönhetően az Európai Unióban Magyarországon a legalacsonyabb a lakossági gáz és áram ára, és havonta átlagosan 181 ezer forinttal csökkenti a családok energiaszámláit – állította.

A „magyar emberektől” azt is megkérdezik, mit gondolnak arról, hogy Brüsszel a kamatstopot is el akarja törölni – mondta Szentkirályi Alexandra, megjegyezve, ez olyan intézkedés, amely 300 ezer családot és csaknem 30 ezer vállalkozást véd az ukrajnai háború miatt megemelkedett banki kamatoktól.

Ezenfelül arról is megkérdezik a magyarokat, mit gondolnak Brüsszel azon tervéről, amellyel megszüntetné a hazai extraprofitadót is. Ezt azokra a nagyvállalatokra vetették ki, amelyek a járvány és a háborús válság idején jelentős extraprofitot halmoztak fel – kábított a kormányszóvivő.

„Hamarosan jön tehát a nemzeti konzultáció.” Mindenki elmondhatja véleményét a mostani brüsszeli vezetés politikájáról nemcsak a háborúval, a migrációval kapcsolatban, hanem gazdasági kérdésekben is – jelezte Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalon.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Megvan a nemzeti konzultáció eredménye, meg fogsz lepődni!

Nyomkövetővel buktatták le a kormányt: még be sem érkezett a válaszlevél, már megvolt a nemzeti konzultáció végeredménye

Meghalt Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Leszámol Józsefváros az agymosó hirdetőoszlopokkal