Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, Dömötör Csaba elmondta, mint kell most hörögni

Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, Dömötör Csaba elmondta, mint kell most hörögni

A kormány szerdán arról döntött, hogy nemzeti konzultációt indít, mert sok olyan vitája van – alapvetően a brüsszeli intézményekkel –, amely befolyásolja Magyarország gazdaságát és biztonságát, végső soron pedig azt, hogy a saját kezünkben tudjuk-e tartani a jövőről szóló döntéseket – magyarázta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a Facebookon megosztott videójában.

Dömötör Csaba az újabb közpénzégető agymosás kapcsán elmondta: a kérdések egy része Magyarország biztonságával kapcsolatos!

Melyek lesznek a konzultáció fő témái, és miért pont ezek?

Posted by Dömötör Csaba on Saturday, October 28, 2023

„Nagy a nyomás rajtunk, hogy adjunk több pénzt az orosz-ukrán háborúra, ez nem éppen a béke irányába mutat”

– cinikuskodott a ruszki párti fideszes politikus.

Hozzátette, emellett azt is el akarják érni, hogy a kormány fogadja el az új migrációs csomagot, ami nemcsak a migránsok szétosztásáról szólna, hanem arról is, hogy még a menekültkérelmek elbírálása előtt be kellene fogadnunk a bevándorlókat, annak minden következményével.

„Nem lehet eltúlozni ennek jelentőségét, ha tudjuk, Európában újabb terrortámadások történtek, és most már lövöldöznek is a déli határunknál” – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Úgy folytatta, hogy a kérdések egy másik csoportja gazdasági természetű. A kormánynak az az álláspontja, hogy a válság alatt ne a családok viseljék a terheket. Az extraprofitot felhalmozó vállalatoknak pedig ki kell venniük a részüket a teherviselésből – ágyazott meg az újabb várható megszorításoknak, melyeket végső soron mindig a lakosság fizet meg.

„Ennek ellenére Brüsszelből azt akarják elérni, hogy töröljük el a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót is. Mi ezt nem akarjuk, mert óriási pluszkiadást jelentene a családoknak” – magyarázza az államtitkár.

Dömötör Csaba elmondta azt is, arról is várják majd „a véleményeket”, hogy Brüsszelből úgy kérnek a kormánytól plusz pénzbefizetést, hogy közben a Magyarországnak járó pénzeket nem adták oda.

A kérdéseket a következő napokban részletesen is bemutatják – mondta a politikus.

Kapcsolódó friss hírek