Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, Dömötör Csaba elmondta, mint kell most hörögni

RövidenRöviden
Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, Dömötör Csaba elmondta, mint kell most hörögni

A kormány szerdán arról döntött, hogy nemzeti konzultációt indít, mert sok olyan vitája van – alapvetően a brüsszeli intézményekkel –, amely befolyásolja Magyarország gazdaságát és biztonságát, végső soron pedig azt, hogy a saját kezünkben tudjuk-e tartani a jövőről szóló döntéseket – magyarázta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a Facebookon megosztott videójában.

Dömötör Csaba az újabb közpénzégető agymosás kapcsán elmondta: a kérdések egy része Magyarország biztonságával kapcsolatos!

Melyek lesznek a konzultáció fő témái, és miért pont ezek?

Posted by Dömötör Csaba on Saturday, October 28, 2023

„Nagy a nyomás rajtunk, hogy adjunk több pénzt az orosz-ukrán háborúra, ez nem éppen a béke irányába mutat”

– cinikuskodott a ruszki párti fideszes politikus.

Hozzátette, emellett azt is el akarják érni, hogy a kormány fogadja el az új migrációs csomagot, ami nemcsak a migránsok szétosztásáról szólna, hanem arról is, hogy még a menekültkérelmek elbírálása előtt be kellene fogadnunk a bevándorlókat, annak minden következményével.

„Nem lehet eltúlozni ennek jelentőségét, ha tudjuk, Európában újabb terrortámadások történtek, és most már lövöldöznek is a déli határunknál” – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Úgy folytatta, hogy a kérdések egy másik csoportja gazdasági természetű. A kormánynak az az álláspontja, hogy a válság alatt ne a családok viseljék a terheket. Az extraprofitot felhalmozó vállalatoknak pedig ki kell venniük a részüket a teherviselésből – ágyazott meg az újabb várható megszorításoknak, melyeket végső soron mindig a lakosság fizet meg.

„Ennek ellenére Brüsszelből azt akarják elérni, hogy töröljük el a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót is. Mi ezt nem akarjuk, mert óriási pluszkiadást jelentene a családoknak” – magyarázza az államtitkár.

Dömötör Csaba elmondta azt is, arról is várják majd „a véleményeket”, hogy Brüsszelből úgy kérnek a kormánytól plusz pénzbefizetést, hogy közben a Magyarországnak járó pénzeket nem adták oda.

A kérdéseket a következő napokban részletesen is bemutatják – mondta a politikus.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Leszámol Józsefváros az agymosó hirdetőoszlopokkal

Megvan a nemzeti konzultáció eredménye, meg fogsz lepődni!

Nyomkövetővel buktatták le a kormányt: még be sem érkezett a válaszlevél, már megvolt a nemzeti konzultáció végeredménye

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Meghalt Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója