Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Fejlesztett a MÁV: már okostelefonon, élőben nézhetjük, melyik vonat mennyit késik

Az utasoknak azt ajánlják, hogy mentsék el a számukra fontos állomások linkjét.

Tömeg a budapesti Déli pályaudvaron 2023. augusztus 24-én.
Tömeg a budapesti Déli pályaudvaron 2023. augusztus 24-én. Fotó: Röviden/olvasónk

Okostelefonon is megjeleníthetők a vasútállomások kijelzőinek adatai, vagyis a rendkívüli helyzetek okozta forgalmi változások, menetidők, vágányszámok, figyelmeztetések – olvasható a MÁV keddi közleményében, és

a „rendkívüli helyzetek okozta forgalmi változások” követhetőségére szükség is van, hiszen mostanra ez vált a MÁV fő specialitásává,

mint korábban írtunk róla, a Mávinform Facebook-oldalára gyakorlatilag már olyan mennyiségben kerülnek ki a lerohadás-jelentések, hogy Zuckerberg szerverei belerokkannak.

A MÁV most azt írta, az adatok a mikorindul.hu címen keresztül érhetők el, amely után a kiválasztott állomás nevét kell a böngésző címsorába beírni. A megtekintést az egyre több állomáson megtalálható QR-kódok is lehetővé teszik, a budapesti elővonalak közül majdnem az összesen elhelyezték már ezeket. Az utasoknak azt ajánlják, hogy mentsék el a számukra fontos állomások linkjét, de a kezdőképernyőre is kirakhatják azokat a közvetlen eléréshez – írták.

A vasúttársaság online rendszerein a közlemény szerint ma már 1300 vasútállomás és megállóhely menetrendi adatai és rendkívüli információi érhetők el, majdnem 150 állomásról pedig az indulási vágányszámokat is meg lehet tekinteni. Terveik szerint a fejlesztést, a QR-kódok kihelyezését kiterjesztik a kevésbé forgalmas regionális állomásokra, megállóhelyekre is, ahol jelenleg nincs digitális kijelző – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek