Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Orbán Viktor: Kína jó barátja vagyunk Európában

Azt mégsem mondhatta, hogy „trójai falova”.

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a népi hősök emlékművéhez Pekingben, ahol koszorút helyezett el 2023. október 16-án.
Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a népi hősök emlékművéhez Pekingben, ahol koszorút helyezett el 2023. október 16-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Katonai tiszteletadással fogadta Pekingben Orbán Viktor miniszterelnököt Li Csiang kínai kormányfő, majd kétoldalú tárgyalást folytattak egymással – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kína a világ második legnagyobb gazdasága és idén Magyarország legnagyobb külföldi befektetője. Blokkosodás és…

Posted by Orbán Viktor on Sunday, October 15, 2023

Li Csiang kiemelte: a földrajzi távolság ellenére erős, régi barátság köti össze a két országot. Hozzátette: Kína értékeli, hogy Magyarország volt az első európai állam, amelyik aláírta az Övezet és út gazdasági együttműködést. Elmondta: kétoldalú kapcsolataink barátiak, és gyümölcsöző eredményei vannak.

Orbán Viktor is kiemelte a személyes barátságot és az eredményes együttműködést. Hangsúlyozta: politikai barátságunknak mélyebb, „kulturális alapjai is vannak”. Emlékeztetett: most lesz a 75. évfordulója a két ország közötti kapcsolatok felvételének. „Kína jó barátja vagyunk Európában, és jó reményeket fűzünk a további együttműködéshez” – magyarázta a magyarországi miniszterelnök.

Kapcsolódó friss hírek