Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Egy idős nő holttestére bukkantak Tatán egy kiégett családi házban

Egy idős nő holttestére bukkantak Tatán egy kiégett családi házban
Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Egy idős nő holttestére bukkantak a tűzoltók egy családi házban Tatán, ahol korábban tűz volt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombaton.

Mukics Dániel alezredes azt írta: szombaton tizenegy órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Tatán, a Rozgonyi utcában egy családi ház égett, és az épületben egy halott embert találtak. A tűzoltók az ingatlanban egy korábbi tűz nyomait és egy idős nő holttestét találták meg.

A konyhában egy négyzetméteren égett a mosogató alatti szemetes, a mosogatószekrény és annak környezete.

A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Az épület falai erősen kormozódtak, így nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához – írta. A tűz keletkezési körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra: a legtöbb használati tárgy, bútor tartalmaz műanyagot, egyéb szintetikus anyagokat, és ezek égésekor mérgező füst szabadul fel. Akár egy tenyérnyi tűznél is keletkezhet annyi mérgező füst, ami már végzetes lehet – jegyezte meg.

Hozzátette: a füstmérgezések és komolyabb lakástüzek elkerülése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt vásárolni, ami a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni.

Kapcsolódó friss hírek