Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Baleset

Tragikus baleset Földes és Báránd között: két kisbusz ütközött össze

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Többen is a Hamász terroristái mellett akarnak tüntetni Budapesten, megszólalt a BRFK

RövidenRöviden
Többen is a Hamász terroristái mellett akarnak tüntetni Budapesten, megszólalt a BRFK

Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni; a Budapesti Rendőr-főkapitányság megtiltotta a fővárosba péntekre bejelentett gyűlés megtartását – közölték a police.hu oldalon. A BRFK később azt közölte, hogy valakik szombatra is gyűlést jelentettek be Budapesten, de azt is megtiltották.

A BRFK közleménye szerint egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán pénteken Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani.

A gyűlés illeszkedik a Hamász felhívásához, amely ezen a napon a „harag kimutatására” szólítja fel híveit az egész világon – írták.

A BRFK a gyülekezési jogról szóló 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet. A rendőrség egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A BRFK később azt közölte, hogy szombatra szintén egy magánszemély jelentette be, hogy „Budapest V. kerületében gyűlést kíván tartani, amely köthető a Hamász felhívásához”. A rendőrség hangsúlyozta, hogy „Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni”.

A BRFK a gyülekezési jogról szóló törvény alapján megtiltotta e gyűlés megtartását is, mert az „a közbékét és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné” – olvasható a közleményben.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

Öt budapesti férfit vádolnak jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Bankjegyekkel kitömött zsebekkel érkezett haza a strici Svájcból, a reptéren fogták el

Maszkos férfi rabolt ki egy pécsi gyógyszertárat fényes nappal, még szökésben van

Villamos és személyautó ütközött az I. kerületben, egy ember az autóba szorult