Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Fokozódik a káosz: megszólalt a MÁV a győri fővonal felújításának újabb szakaszáról

Október 27-én kezdődik a teljes lezárás, az utasoknak kétszer annyi buszt ígér a MÁV-VOLÁN-csoport.

Biber Anett, a MÁV Zrt. szóvivője ismerteti a győri fővonal felújításával kapcsolatos tudnivalókat.
Biber Anett, a MÁV Zrt. szóvivője ismerteti a győri fővonal felújításával kapcsolatos tudnivalókat. Részelt a MÁV videójából.

Új fázisához érkezik a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Szárliget és Biatorbágy közötti szakaszának felújítása október 27-én – hívta fel a figyelmet közleményében pénteken a MÁV Zrt.

Mint írták, két hét múlva a munkálatok már egyidejűleg érinteni fogják mindkét vágányt, ezért onnantól három héten keresztül teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy (éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs) között, az utasokat vonatpótlóbuszok szállítják majd.

Rendkívüli hír – egyes vonal

Október 27-én kezdődik a munkálatok legnehezebb része az egyes vasútvonalon. November 17-ig a Biatorbágy–Szárliget, illetve Tatabánya szakaszokon vonatok egyáltalán nem, kizárólag pótlóbuszok közlekednek. Kérjük utasainkat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a www.mav.hu/egyesvonal oldalon.

Posted by MÁV on Friday, October 13, 2023

A MÁV-VOLÁN-csoport azt ígéri, „mindent elkövet azért”, hogy az ideiglenes közlekedési rend a lehető legjobban alkalmazkodjon a helyzethez,

az eddigihez képest kétszer annyi autóbusz áll szolgálatba, amelyek menetrendjét, útvonalát és mennyiségét összehangolják az utasigényekkel.

Az utasokat arra kérik, hogy a szokásosnál nagyobb ráhagyással tervezzék meg utazásukat, mert a menetidők érdemben hosszabbodhatnak. A hosszabb közúti menetidők miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak 45-60 perccel, az elővárosban utazóknak 10-30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolni.

Kitértek arra is, hogy a pályafelújítás második szakaszával összefüggésben változik az 5-ös számú vasútvonal forgalmi rendje is, a tehervonatok forgalmát a győri fővonalról átmenetileg a Székesfehérvár-Komárom vonalra terelik át. Emiatt a személyszállító vonatok közlekedése itt szintén szünetelni fog,

az utasokat Székesfehérvár és Komárom között ugyancsak vonatpótló buszok szállítják.

A teljes vágányzár három hete alatt érvényes menetrendet pénteken tette közzé a vasúttársaság a honlapján, a vágányzári hírek menüpontban.

A változásokról és a menetrendekről részletesen a www.mav.hu/egyesvonal weboldalon lehet tájékozódni.

Kapcsolódó friss hírek