Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Karácsony: megvédtük Budapestet a kormánytól

Szerdán a bíróság azonnali jogvédelmet adott fővárosnak a pénzei állami lenyúlását illetően.

Karácsony: megvédtük Budapestet a kormánytól
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Érvényt szereztünk a budapestiek akaratának, a bíróság azonnali jogvédelmet adott Budapestnek a kormányzattal szemben – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

Budapest főpolgármestere azt írta, „a Budapest-ellenes kormányzati sarcpolitika” igazságtalan és káros.

„Most már arról is bírósági papírunk van, hogy nagyobb sérelmet okoz a közérdeknek, mint amekkora előnyt a kormányzat remél tőle”

– fogalmazott posztjában, hozzátéve, a Fővárosi Ítélőtábla szerdai végzésével azonnali jogvédelem keretében megtiltotta az államnak, hogy Budapest számlájáról több pénzt emeljen le, mint amit forrásként biztosít a városnak.

Érvényt szereztünk a budapestiek akaratának, a bíróság azonnali jogvédelmet adott Budapestnek a kormányzattal…

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, September 27, 2023

„Érvényesítettük hát a bíróságon a budapestiek érdekét, örömmel tölt el, hogy Magyarország, ha nyomokban is, de mégiscsak jogállamot tartalmaz” – örvendett Karácsony Gergely, azt is megjegyezve: „érvényt szereztünk a Budapesti Lakógyűlésen szavazó budapesti polgárok akaratának is, amely szerint a város igazságtalan sarcot ne fizessen a kormánynak”. Úgy véli, mostantól elvenni sem tudnak többet a központi költségvetés javára, mint amit Budapest kap onnan.

Karácsony szerint a gazdasági válság idején sem szűnő kormányzati sarcpolitikával szembeni kiállással, a budapesti túlélőcsomag intézkedéseivel, valamint takarékos gazdálkodással a kormányzati ellenszélben is megőrizték a város működőképességét, és nem mondanak le a fejlesztésekről sem.

Emlékeztetett: az Orbán-kormány az elmúlt években több mint 220 milliárd forintot vett el Budapesttől, több sarcot kell befizetnie a az államnak, mint amennyi támogatást kap, vagyis Budapest finanszírozza a kormányt, és ez szerinte tarthatatlan.

Kapcsolódó friss hírek