Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Újabb lélegeztetőgépekre írt ki gyanús tendert a Magyar Honvédség, miközben 16 ezer gép rohad a raktárban

Orbán Viktor a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjában, ahol a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát 2020. április 17-én.
Orbán Viktor a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjában, ahol a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát 2020. április 17-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Magyar Honvédség egészségügyi központja lélegeztetőgépekre írt ki közbeszerzést, miközben 16 ezer darab rohad valahol egy raktárban – szúrta ki egy tenderkiírásban Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő szerint az is érdekes, hogy szeptember 22-én indították meg a közbeszerzési eljárást, és október 3. az ajánlattételi határidő.

„Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet”

– állapította meg Hadházy, hozzátéve: szerinte ez a közbeszerzés is csak egy újabb bizonyíték arra, hogy a COVID-járvány idején 16 ezer lélegeztetőgépre elköltött 300 milliárd forint „a magyar történelem egyik legocsmányabb lopása volt”.

Hadházy úgy véli, az új közbeszerzési kiírás beismerése annak, hogy akkoriban többnyire használhatatlan bóvli eszközöket (nagyrészt nem is lélegeztetőgépeket, hanem „horkolásgátlókat”) vettünk méregdrágán.

Lehet ezt fokozni: A MAGYAR HONVÉDSÉG Egészségügyi Központja LÉLEGEZTETŐGÉPEKRE ÍRT KI KÖZBESZERZÉST! Értik? Miközben…

Posted by Hadházy Ákos on Monday, September 25, 2023

Az ellenzéki képviselő pozitívumot is talált: „legalább a Honvédkórházban valaki meg merte mondani, hogy bóvlival nem lesz hajlandó embereket altatni vagy intenzíven kezelni” – olvasható a bejegyzésben.

Kapcsolódó friss hírek