Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Baleset

Mi történt? Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

Újabb lélegeztetőgépekre írt ki gyanús tendert a Magyar Honvédség, miközben 16 ezer gép rohad a raktárban

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán Viktor a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjában, ahol a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát 2020. április 17-én.
Orbán Viktor a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjában, ahol a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát 2020. április 17-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Magyar Honvédség egészségügyi központja lélegeztetőgépekre írt ki közbeszerzést, miközben 16 ezer darab rohad valahol egy raktárban – szúrta ki egy tenderkiírásban Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő szerint az is érdekes, hogy szeptember 22-én indították meg a közbeszerzési eljárást, és október 3. az ajánlattételi határidő.

„Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet”

– állapította meg Hadházy, hozzátéve: szerinte ez a közbeszerzés is csak egy újabb bizonyíték arra, hogy a COVID-járvány idején 16 ezer lélegeztetőgépre elköltött 300 milliárd forint „a magyar történelem egyik legocsmányabb lopása volt”.

Hadházy úgy véli, az új közbeszerzési kiírás beismerése annak, hogy akkoriban többnyire használhatatlan bóvli eszközöket (nagyrészt nem is lélegeztetőgépeket, hanem „horkolásgátlókat”) vettünk méregdrágán.

Lehet ezt fokozni: A MAGYAR HONVÉDSÉG Egészségügyi Központja LÉLEGEZTETŐGÉPEKRE ÍRT KI KÖZBESZERZÉST! Értik? Miközben…

Posted by Hadházy Ákos on Monday, September 25, 2023

Az ellenzéki képviselő pozitívumot is talált: „legalább a Honvédkórházban valaki meg merte mondani, hogy bóvlival nem lesz hajlandó embereket altatni vagy intenzíven kezelni” – olvasható a bejegyzésben.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Előkerült Orbán Gáspár, miután Csádban, egy oszlop mögött dugdosták

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Durva ellentámadás várható a Fidesztől

Elhallgatta a közmédia, hogy miért akcióztak Hadházy Ákosék az MTVA székházánál

Hadházy: 677 millió forintból húztak fel egy 12 fős bölcsődét egy nógrádi faluban