Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Mentősökre támadt egy ittas férfi, vádat emeltek ellene

Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én.
Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan az őt ellátó mentősökre támadt – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség hétfőn.

A vádirat szerint a vádlott még május elején Miskolc egyik terén ittassága miatt eszméletlenül feküdt a földön. A kiérkező mentőápoló elkezdte a helyszíni vizsgálatot, azonban a férfi szitkozódott és kórházba szállítása közben is agresszívan viselkedett.

A vádlott el akarta hagyni a kórházat, így a mentőápoló a biztonsági személyzet segítségét kérte. A két biztonsági őr feltartóztatta a férfit, aki dulakodni kezdett velük, majd később megtámadta a szobában tartózkodó mentőápolót, és meg akarta ütni a mentőtisztet is. Végül a férfit megfékezték. A közlemény szerint a mentőápoló zúzódásos sérülést szenvedett, míg a mentőtisztnek megrándult a válla.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kapcsolódó friss hírek