Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Robbantás történt Esztergomban, egy rendőr meghalt, többen megsérültek

Rendőrautók egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án.
Rendőrautók egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Meghalt egy rendőr egy robbantásban Esztergom külterületén szerdán, további 6-7 ember pedig súlyosan megsérült. Az M1 állami propagandacsatorna esti híradójában elhangzott, a helyszínen rendőrségi akció zajlik, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta. A Központi Nyomozó Főügyészség későbbre ígért tájékoztatást.

A közmédia értesülései szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

Az M1 tudósítója azt mondta, hogy sajtóértesülések szerint egy férfi Esztergom külterületi, nem túl sűrűn lakott részén szerda délután folyamatosan robbantással fenyegetőzött, és fenyegetését be is váltotta. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy amit felrobbantott, az egy gázpalack volt-e, vagy valamilyen robbanószerkezet.

Értesülések szerint a helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is. A közmédia munkatársa több szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe.

Az esztergomi kórházban ágyakat tesznek szabaddá, orvosokat hívnak be, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták.

Ismert, jelenleg Esztergomban, egy luxushotelben, kordonok között elbarikádozva bujkál a Fidesz-KDNP krémje is, a frakció kihelyezett ülésén.

A hvg.hu úgy tudja, Pintér Sándor belügyminiszter – aki szintén Esztergomban tartózkodik a kihelyezett ülésen – a helyszínre tart.

Kapcsolódó friss hírek