Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Épül már a béke: Magyarországra érkezett I. Bartholomaiosz pátriárka

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) fogadja I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárkát (b) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2023. szeptember 20-án.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) fogadja I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárkát (b) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2023. szeptember 20-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Magyarországra érkezett I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka, akit a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szerda délután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát fogadta.

A pátriárka, akit a Pannonhalmi Főapátság hívott meg, hat napig tartózkodik Magyarországon. Ortodox egyházi vezetőként látogatásának középpontjában az ökumenikus és vallásközi párbeszéd, illetve a béke építése áll

– közölte a Pannonhalmi Főapátság és a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus, Magyarországi Orthodox Exarchátus.

A főpap egyebek közt részt vesz a pénteki Keresd a békét és járj utána! nemzetközi ökumenikus konferencián a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, majd szombaton találkozik az Ausztriai Metropólia és a Magyarországi Orthodox Exarchátus klérusával.

Ellátogat a bakonybéli bencés Szent Mauríciusz Monostorba is, Szent Gellért Bakonybélbe érkezésének 1000., a bencés monostor újraalapításának 25. évfordulója alkalmából.

Vasárnap Isteni Liturgián vesz részt a pannonhalmi Szent Márton-bazilikában, melyet a pátriárka elnökletével tartanak, aki aznap este meglátogatja a budapesti ukrán közösséget is.

Hétfőn, a látogatása utolsó napján, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett Együtt a közös otthonért – ökumenikus és vallásközi teremtésvédelmi konferencián vesz rész, majd találkozik a magyar közélet képviselőivel.

I. Bartholomaiosz pátriárka legutóbb 2021 szeptemberében látogatott Magyarországra, amikor részt vett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisén, az úgynevezett Statio Orbison is, amelyet Ferenc pápa mutatott be a Hősök terén. Ez volt az első alkalom, hogy Magyarországon egyszerre volt jelen a nyugati és a keleti egyház vezetője.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten