Külföld

Mi történik? Magyarországra jön a kínai elnök

Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Bűnügy

Közösült vele, mielőtt elvágta a torkát: sokkoló részletek derültek ki a miskolci pályaudvaron talált holttest ügyében

A honvédelmi miniszter bejelentette: Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely a bolygón

Szalay-Bobrovniczky még nem tud róla, hogy másfél éve háborús veszélyhelyzet van érvényben.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Háború és béke - a biztonság aspektusai a családok szemszögéből című szakmai panelbeszélgetésen az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Háború és béke - a biztonság aspektusai a családok szemszögéből című szakmai panelbeszélgetésen az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarország jelenleg az egyik, ha nem a legbiztonságosabb hely a bolygón – jelentette be a honvédelmi miniszter Budapesten csütörtökön.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az V. Budapesti Demográfiai Csúcs nyitónapján a Háború és béke – a biztonság aspektusai a családok szemszögéből című beszélgetésen arról magyarázott: az emberek itt biztonságban voltak, vannak, és egyre inkább azért is érkeznek ide, hogy ezt a biztonságot élvezzék, de ezen folyamatosan dolgozni kell, a kormányzat munkájának nagy része, hogy ennek a módját megtalálja!

A honvédelmi miniszter szólt arról is, hogy a magyar családok „enyhe, elhúzódó sokkhatás alatt állnak” az orosz-ukrán háború kitörése óta, a mai generációknak „példátlan kihívásokkal” kell szembenézniük a fegyveres konfliktussal összefüggésben, és Magyarország ki akar maradni a háborúból, álláspontja szerint azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!