Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Felmérés: ennyivel nyerne a Fidesz, ha most vasárnap lenne választás

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A szavazatok 51 százalékát kapná a Fidesz-KDNP, ha most vasárnap lennének országgyűlési választások – állapította meg a kormányközeli Nézőpont Intézet.

A felmérés szerint annak ellenére, hogy toronymagasan vezet az Orbán-párt (és a rajta csüngő KDNP), egyfajta szavazói kötődésgyengülést is meg lehet figyelni: a rájuk ikszelők közül ugyanis minden tizedik csak valószínűleg és nem biztosan támogatná a formációt. Az elbizonytalanodás okát a Nézőpont szerint a reálbércsökkenésben érdemes keresni, nem pedig pártszimpátia-változásban.

📊 A Fidesz vezeti a pártversenyt (51 százalék) az őszi parlamenti ülésszak kezdete előtt a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása alapján. Az elemzésből kiderül, hogy szoros verseny alakult ki a Demokratikus Koalíció (10 százalék) és a Mi Hazánk Mozgalom (9 százalék) között a legerősebb ellenzéki párt címéért folyó küzdelemben, amelyben a Momentum (8 százalék) továbbra is lemaradásban van.A pártpreferencia-mérés további eredményeiért látogasson el a Nézőpont honlapjára!https://nezopont.hu/biztos-fidesz-elony-gyengulo-kotodessel/

Posted by Nézőpont on Tuesday, September 12, 2023

A Fideszhez „legközelebb” a DK tanyázik 10 százalékkal, amit a Mi Hazánk (9%), a Momentum (8%) és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (8%) követ.

A Nézőpont Intézet szerint 5 százalékon áll Jakab Péter új játszóháza, az A Nép Pártján, az MSZP, a Mindenki Magyarországa Néppárt és az LMP pedig 2-2-2 százalékkal tornyosul a talajszint fölé. Ezek a pártok, ahogy a közvélemény-kutatás rámutat, önálló indulás esetén maximum akkor látnák belülről a Parlamentet, ha turistaként jegyet váltanának a bejutáshoz.

Kapcsolódó friss hírek