Belföld

Kormányátalakításra készülhet Orbán Viktor, Navracsics lehet a nagy nyertes

Baleset

Ki akart ugrani egy férfi a pécsi tévétoronyból, dolgozók és vendégek rángatták vissza

Tech

Kiszivárgott: ennyit kell fizetni hamarosan a hirdetésmentes Facebookért és Instagramért

Orbán Viktort magához rendelte a kínai elnök

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök az Egy övezet, egy út kezdeményezés második nemzetközi fórumának kerekasztal-beszélgetésére érkezik Pekingben 2019. április 27-én.
Orbán Viktor miniszterelnök az Egy övezet, egy út kezdeményezés második nemzetközi fórumának kerekasztal-beszélgetésére érkezik Pekingben 2019. április 27-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping meghívására a közeljövőben Kínába utazik, októberi programja során részt vesz a Belt and Road Initiative (BRI) konferencián – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Privátbankárral.

A lap azt követően érdeklődött Havasinál, hogy a 134. kantoni vásár alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata elnöke arról beszélt,

Magyarország szeretne lenni Kína európai hídfőállása.

A kínai nagyvállalatok Magyarországot már fontos célországnak tekintik, emellett szeretnék, ha minél több magyar vállalkozás is szerephez jutna a két ország kapcsolatrendszerében – fogalmazott a cikk szerint Nádasi Tamás, hozzátéve: ehhez segítséget nyújthat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping meghívására a közeljövőben Kínába utazik, amitől a szakemberek azt remélik, hogy látogatása tovább erősíti a kínai-magyar kapcsolatokat.

A kantoni vásárt 1957 óta rendezik meg évente kétszer, ez Kína legnagyobb és legreprezentatívabb vására: a mostani, őszi vásáron 74 ezer standnál 35 ezer kiállítóval és termékeikkel lehet találkozni.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta a boszniai szerb elnököt

Bekérette a szlovák külügyminisztérium a magyar nagykövetet Szijjártó Péter kampányolása miatt

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Orbán: „Az idősek számíthatnak ránk!” – Nyugdíjasok: „Ez egy vicc”

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Orbán Viktor elutazott