Belföld

Nagy baleset az M3-ason Gödöllőnél, 10-12 kilométeres a torlódás

Időjárás

Ezt az időjárást már nem hiszed el – mutatjuk a hétvége friss előrejelzését

Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Nem volt most ennél fontosabb: Mária Teréziára nevezik át az egykori Petőfi laktanyát

Szalay-Bobrovniczky szerint ezzel üzennek „minden anyának és feleségnek”.

RövidenRöviden
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b3), valamint Bartha László ezredes, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka (b), Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke (b2) és Mudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka (j) a budapesti Petőfi Sándor laktanya átnevezési ünnepségén 2023. szeptember 11-én.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b3), valamint Bartha László ezredes, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka (b), Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke (b2) és Mudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka (j) a budapesti Petőfi Sándor laktanya átnevezési ünnepségén 2023. szeptember 11-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár laktanyája felveszi a dandár kötelékébe tartozó 32. Gyalogezredet 1741-ben megalapító Mária Terézia királynő nevét – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Budaörsi úti, egykori Petőfi Sándor laktanya hétfői „átnevezési ünnepségén”.

A luxusficsúr honvédelmi miniszter arról magyarázott, hogy a haderőfejlesztés eszközbeszerzései és szervezeti átalakításai nagyon fontosak, amikor a szomszédságban háború dúl, és „fel kell készülnünk arra, hogy minden áron és bármilyen körülmények között ezt a háborút Magyarország határain kívül tartsuk”. Ugyanakkor – emelte ki – a hadsereg ereje a katonák lelkében van, ezért fontos, hogyan tekint magára a mai katona, mit tekint múltjának és hagyományának!

A miniszter úgy mesélte: azzal, hogy Mária Terézia királynőről nevezték el a laktanyát, üzennek „minden anyának és feleségnek”, akik ma is azzal a „féltő szeretettel” engedik a haza védelmére gyermeküket, férjüket, ahogy azt Mária Terézia annak idején a testőreivel és katonáival tette.

Szükségünk van erre a féltő és gondoskodó szeretetre a haza védelméhez – mondta.

Ezek is érdekelhetnek

A honvédelmi miniszter bejelentette: Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely a bolygón

Orbán Viktor elutazott

Szalay-Bobrovniczky: a várpalotai lőszergyárnak egész Európa számára kiemelt jelentősége lesz

„Egyetlen békepárti ország”: honvédségi magazinműsor indult az M1 propagandacsatornán

Újabb lélegeztetőgépekre írt ki gyanús tendert a Magyar Honvédség, miközben 16 ezer gép rohad a raktárban

Mi történt? Pintér Sándor azonnali hatállyal, indoklás nélkül fontos vezetőket rugdosott ki szombaton