Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Budapest leggazosabb részét kereste a kormánysajtó, de egy állami terület lett a győztes

Pofára esett a Metropol Budapest-gyalázó kampánya.

A méhlegelőt felszámoló csapat.
A méhlegelőt felszámoló csapat. Fotó: Facebook/Fidelitas

A kormánypárti Metropol újság pénzdíjas fotópályázatot hirdetett a nyáron „gaz fővárosa” címmel, melynek keretében a legelhanyagoltabb területet keresték, hogy majd elmondhassák: Budapest vezetése nem tudja kezelni a területeit. A lejárató-terv azonban fordítva sült el, a „hozzáértő” zsűri egy olyat fotót hirdetett ki győztesnek, amely állami tulajdonú, fenntartású helyszínen készült.

„A fotókat készítőknek nyilván nem kell tudniuk azt, hogy melyik terület kihez tartozik a városban, de ha egy újság ennyit dolgozik egy projekten, hogy bebizonyítsa: minden körülmények között a fővárosi önkormányzat, és az általa kezelt mindössze 28 hektár extenzívebben fenntartott méhlegelő program a hibás mindenért is, miközben ez az 5 százalékát teszi ki az általunk fenntartott 6 millió m² gyepnek, akkor legalább lehetne egy kicsit felkészültebb”

fogalmazott Facebook-oldalán Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze.

Mint sok más közösségi médiából is tájékozódó ember, én is tűkön ülve vártam, hogy végre lezáruljon a kedvenc lapom, a…

Posted by Sándor Bardóczi on Friday, September 1, 2023

A győztes területnek ugyanis a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság a kezelője, karbantartója, tehát köze nincs a fővároshoz (állami tulajdon).

A második helyezettnél sem sikerült egyébként eltalálni a tulajdonost, a Köki melletti fotó ugyanis „a X. kerületi Önkormányzat fenntartásában lévő zöldfelületet ábrázol a kerület tulajdonát képező parkolóban. Tehát az sem fővárosi terület. Ciki” – írja Bardóczi.

A főtájépítész hozzátette, Budapest közterületein 23 kerületi önkormányzat, a fővárosi önkormányzat, az állam és annak szervei osztoznak. Ma HÉV és a MÁV vonalak mentén (mindkettő állami cég) van Budapesten a legnagyobb zöldfelületi rendetlenség, külön kiemelte Rákosrendezőt, a 20 éve bezárt Józsefvárosi pályaudvart, a Ferencvárosi rendezőpályaudvart, az Istvántelki főműhelyt, valamint a HÉV vonalak és MÁV töltések mellett a sorsára hagyott Csepeli közparkot és a Diákváros területét.

Kapcsolódó friss hírek